Sycące Keto Śniadanie – Naleśniki Ruskie
PRODUKTY:
Naleśniki: 2 szt.
2 jajka
20 ml śmietanki 30%
sól, pieprz
smalec – do smażenia
Farsz:
100 g twarogu tłustego
30 ml śmietanki 30%
50 g boczku wędzonego
30 g cebuli
WYKONANIE:
Jajka, śmietankę, sól i pieprz dobrze ubij trzepaczką aż składniki się połączą.
Na patelni rozgrzej smalec i usmaż 2 naleśniki.
Farsz: twaróg wymieszaj ze śmietanką, solą i sporą ilością pieprzu.
Na patelni podsmaż boczek z cebulką do brązowego koloru.
Połowę porcji boczku dodaj do masy twarogowej i dobrze wymieszaj.
Na gotowe naleśniki wyłóż masę twarogową z boczkiem i zwiń jak klasyczne naleśniki.
Na wierzch posyp pozostałą część boczku z cebulką.
SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:
1 porcja :
Węglowodany: 8,2 g
Tłuszcz: 54,6 g
Białko: 40,7 g
kcal: 686
sp4xql