Deser Keto – Mus czekoladowy (6 porcji)
PRODUKTY:
150 g czekolady gorzkiej 80%
250 g mascarpone
1 łyżka masła orzechowego
100 ml śmietanki 36%
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka kakao
1 łyżeczka oleju kokosowego
Czekoladę, masło i olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu. Dodaj kakao, dobrze wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
Śmietankę ubij na sztywno
Gdy czekolada będzie chłodna, dodaj mascarpone, masło orzechowe i połącz wszystkie składniki mikserem.
Następnie dodaj ubitą śmietankę i mieszaj jeszcze chwilę.
Masę podziel na 6 porcji. Możesz użyć małych słoiczków lub dowolnych foremek.
Wstaw do lodówki na około godzinę.
SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:
1 porcja:
Węglowodany: 7,40 g
Tłuszcz: 34,30 g
Białko: 6,10 g
kcal: 363,30
sp4xql