KREM ORZECHOWY 100g masĹ‚a orzechowego 100% 250g mascarpone 1 szczypta soli (do smaku) 3 Ĺ‚yĹĽki lub do smaku erytrolu kilka kropel stewii BROWNIE (FORMA OKRÄ„GĹA 24 CM) 150g czekolady min. 70% 150g masĹ‚a 6 jajek 1 Ĺ‚yĹĽka mÄ…ki migdaĹ‚owej 1 szczypta wanilii 1 szczypta suszonej skĂłrki pomaraĹ„czowej (opcjonalnie) 60g lub do smaku erytrolu lub innego slodzika 1/4 Ĺ‚yĹĽeczki proszku do pieczenia CzekoladÄ™ poĹ‚am na kostki i rozpuść wraz masĹ‚em w kÄ…pieli wodnej lub garnuszku (na wolnym ogniu), co chwilÄ™ mieszajÄ…c.Po rozpuszczeniu skĹ‚adnikĂłw dodaj sĹ‚odzik, wymieszaj i wystudĹş. BiaĹ‚ka oddziel od żółtek, a nastÄ™pnie ubij z maĹ‚Ä… szczyptÄ… soli. Na koniec ubijania dodaj żółtka, a nastÄ™pnie mÄ…kÄ™ migdaĹ‚owÄ…, waniliÄ™, skĂłrkÄ™ pomaraĹ„czowÄ… oraz wystudzonÄ… czekoladÄ™. CaĹ‚ość wymieszaj i przelej do formy (u mnie okrÄ…gĹ‚a 24 cm). Piecz 30 minut w 180 stopniach (proponujÄ™ ustawienie termoobieg + dół, w przypadku wĹ‚Ä…czenia gĂłrnej grzaĹ‚ki, brownie lubi pÄ™kać), a nastÄ™pnie wystudĹş. Mascarpone ubij ze sĹ‚odzikiem, dodaj masĹ‚o orzechowe, szczyptÄ™ soli i dokĹ‚adnie wymieszaj. SprĂłbuj - krem powinien być delikatnie sĹ‚odki i odrobinÄ™ sĹ‚ony.
Audiobooki2.pl