Wypieki_dla_diabetykow_e_0x83.pdf

(244 KB) Pobierz
Kup książkę
W Y P I E K I
DLA DIABETYKÓW
Agata Lewandowska
Kup książkę
WYPIEKI DLA DIABETYKÓW
Agata Lewandowska
Copyright © 2017 by Wydawnictwo RM
Wydawnictwo RM, 03-808 Warszawa, ul. Mińska 25, rm@rm.com.pl, www.rm.com.pl
Żadna część tej pracy nie może być powielana i rozpowszechniana, w jakiejkolwiek formie
i w jakikolwiek sposób (elektroniczny, mechaniczny) włącznie z fotokopiowaniem, nagrywaniem
na taśmy lub przy użyciu innych systemów, bez pisemnej zgody wydawcy.
Wszystkie nazwy handlowe i towarów występujące w niniejszej publikacji są znakami towarowymi
zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi odpowiednich firm odnośnych właścicieli.
Wydawnictwo RM dołożyło wszelkich starań, aby zapewnić najwyższą jakość tej książce, jednakże
nikomu nie udziela żadnej rękojmi ani gwarancji. Wydawnictwo RM nie jest w żadnym przypadku
odpowiedzialne za jakąkolwiek szkodę będącą następstwem korzystania z informacji zawartych
w niniejszej publikacji, nawet jeśli Wydawnictwo RM zostało zawiadomione o możliwości
wystąpienia szkód.
Zdjęcia zamieszczone w książce mają charakter poglądowy, z wyjątkiem zdjęć Autorki.
Edytor:
Anna Paczuska
Redaktor prowadzący:
Irmina Wala-Pęgierska
Redakcja:
Anna Paczuska
Korekta:
Anita Rejch
Nadzór graficzny:
Grażyna Jędrzejec
Projekt okładki:
Anna Jędrzejec
Zdjęcia na okładce i ilustracje:
Agata Lewandowska – s. 37, 39, 45, 113, 115;
pozostałe – shutterstock.inc
Redakcja techniczna:
Anna Nieporęcka
Skład:
Marcin Fabijański
Druk i oprawa:
Oficyna Wydawnicza READ ME – Drukarnia w Łodzi,
Olechowska 83, (42) 649-33-91, druk@readme.pl, http://druk.readme.pl
ISBN 978-83-7773-829-0
W razie trudności z zakupem tej książki prosimy o kontakt z wydawnictwem: rm@rm.com.pl
Kup książkę
Spis treści
Wstęp
_____________________________________________________
9
Prawidłowe żywienie w cukrzycy
______________________________
9
Jak komponować jadłospis?
_________________________________
11
10 złotych zasad diabetyka
__________________________________
14
Składniki wypieków i ich zastosowanie
________________________
15
Pieczenie – praktyczne porady
_______________________________
20
PRZEPISY
________________________________________________
29
Wypieki słodkie
____________________________________________
31
Sernik jogurtowy
_________________________________________
32
Śliwkowe crumble
________________________________________
34
Babeczki z czerwonej fasoli
__________________________________
36
Ciasto marchewkowe z kremem
______________________________
38
Muffinki czekoladowe
______________________________________
40
Brownie z bobu
___________________________________________
42
Francuski placek z truskawkami
______________________________
44
Muffinki bananowe z borówkami
_____________________________
46
Torciki waniliowy
_________________________________________
48
Jabłka pod kokosową kruszonką
______________________________
49
Sernik jaglany z brzoskwiniami
_______________________________
50
Babeczki serowo-bananowe
_________________________________
51
Minimuffinki z cukinią i orzechami
___________________________
52
Sernik waniliowy
_________________________________________
53
Babeczki owsiane
_________________________________________
54
Błyskawiczny murzynek pełnoziarnisty
_________________________
54
Clafoutis z jabłkami
_______________________________________
55
Babka marchewkowa
______________________________________
56
Ciasto orkiszowe z buraczkami i marchewką
_____________________
57
Ciasto jabłkowo-kokosowe z migdałami
________________________
58
Kakaowe babeczki z buraczkami
______________________________
59
Jabłka zapiekane z kaszą jaglaną
______________________________
60
Kup książkę
Zgłoś jeśli naruszono regulamin