Nalewka z propolisu_ stosuj 15 kropli 2 razy dziennie dla zdrowia! Propolis _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Propolis pszczeli, inaczej kit pszczeli, ma ciekawe właściwości lecznicze. Z filmu dowiesz się, jak spożywać propolis, co z niego zrobić, jakich korzyści zdrowotnych możesz się po nim spodziewać. U dorosłych najpopularniejszym sposobem stosowania jest nalewka z propolisu. Właściwości takiego napoju są dobrze udowodnione i można go polecić w celu poprawy zdrowia. Zatem, jeśli interesuje Cię propolis, nalewka, przepis, to zapraszam do oglądania. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 - Temat to Nalewka propolisowa: jak stosować oraz przepis
0:41 - Czy propolis to kit pszczeli?
1:32 - Skład propolisu: co dostarcza?
3:01 - Propolis: właściwości zdrowotne
3:21 - Propolis a cukrzyca
4:29 - Wpływ na profil lipidowy
6:37 - Propolis do płukania gardła / jamy ustnej
7:21 - Wpływ na stany zapalne
8:10 - Propolis na żołądek / na wrzody żołądka
9:50 - Efekt przeciwwirusowy i przeciwbakteryjny
11:22 - Wpływ na odporność organizmu
12:07 - Propolis a nadciśnienie
12:44 - Wpływ na zdrowie wątroby
13:42 - Wspomaga gojenie siÄ™ ran
14:51 - Wpływ na nerki
15:41 - Wpływ na astmę
16:21 - Propolis: przeciwwskazania do stosowania
17:19 - Jak przygotować nalewkę z propolisu?
18:06 - Jak stosować nalewkę z propolisu?

✔️ LITERATURA PRZYWOĹYWANA:
https://pastebin.com/Ur3YXiD3

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin