Stosuj tylko 2 łyżki dziennie tego tłuszczu i zyskaj 10 korzyści dla zdrowia _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Dzisiejszym tematem jest oliwa z oliwek. Właściwości zdrowotne oliwy są dobrze udokumentowane i wynikają z zawartości m. in. witaminy E, witaminy K1 oraz licznych polifenoli. Oliwa z oliwek jako lekarstwo wykorzystywana była już tysiące lat wcześniej. Dieta śródziemnomorska, którą słusznie uznano za jeden z najzdrowszych sposobów żywienia, obfituje w oliwę. Zgodnie z aktualnym stanem wiedzy warto, aby oliwa z oliwek codziennie lub kilka razy w tygodniu znalazła się w menu. Z filmu dowiesz się, co zawiera w sobie oliwa z oliwek extra virgin, jak stosować ją dla zdrowia oraz jakie korzyści zdrowotne może zapewnić. Jeśli więc interesuje Cię temat, jakim jest oliwa z oliwek w diecie (a popranie: oliwa extra virgin) oraz jej wpływ na zdrowie, a także jak dużo jej spożywać i jaką wybrać, to ten film jest dla Ciebie. Pamiętajmy, że oliwa z oliwek do smażenia się nadaje, lecz wówczas traci wiele swoich cennych właściwości, dlatego najlepiej spożywać ją na surowo do sałatek i innych dań. Często możemy znaleźć, że oliwa z oliwek i cytryna na odchudzanie będą pomocne, jednak nie ma co liczyć, że jeden czy dwa produkty w magiczny sposób pomogą nam schudnąć. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 - TEMAT: Oliwa z oliwek extra virgin: jak stosować dla zdrowia
1:02 - Skład chemiczny oliwy: co cennego dostarcza?
2:44 - Właściwości zdrowotne oliwy z oliwek
10:46 - Oliwa z oliwek: jaka najlepsza? Jak wybrać dobrej jakości oliwę?
12:12 - Jak stosować oliwę z oliwek?

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin