Zielony sok z kapusty i owoców - przepis • Kuchnia Lidla.pdf

(2184 KB) Pobierz
Przepis z: https://kuchnialidla.pl/qwc11114
Czas:
0:15
YouTube
999+
Poziom:
(łatwy)
Porcje:
2
ZIELONY SOK Z KAPUSTY I OWOCÓW
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na
You Tube!
Przygotuj
naczynie żaroodporne
folię aluminiową
piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
sito o drobnych oczkach lub gazę
robot wielofunkcyjny lub wyciskarkę do owoców
tarkę o grubych oczkach
Składniki
biała kapusta – ¼ główki
jabłka bio – 2 szt.
jarmuż lub świeży szpinak – 1 garść
świeży imbir – kawałek o długości ok. 1 cm
zielone kiwi – 2 szt.
zimna woda – �½ szklanki
Sposób przygotowania:
Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOKU W
NACZYNIU ROBOTA
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do
naczynia robota lub wyciskarki do owoców. Dodajemy
nieobrane jabłka pokrojone w ćwiartki (razem z
gniazdami nasiennymi) oraz umyte, pokrojone w
ćwiartki kiwi w skórce. Dodajemy imbir, jarmuż lub
szpinak i wodę.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze Na 1 porcję
Wartość energetyczna 496,8 kcal
Tłuszcz
Węglowodany
Błonnik
Białko
Sól
3,8 g
86,9 g
27,5 g
14,8 g
0,4 g
Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI SOKU
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładkie,
jednolite smoothie.
Krok 3: PRZECISKAMY SOK PRZEZ SITO
Gęste smoothie odciskamy na sitku lub na gazie do
dzbanka. WSKAZÓWKA! Pulpę, która pozostanie nam
po odciśnięciu soku możemy wykorzystać do ciasta na
gofry lub warzywno-owocowe brownie.
SMACZNEGO!
Wpisz link w przeglądarkę: https://kuchnialidla.pl/qwc11114
lub zeskanuj qr kod aby zobaczyć przepis:
Zgłoś jeśli naruszono regulamin