Likier jajeczny.pdf
(
7 KB
)
Pobierz
Likier jajeczny
5 zoltek,
25 dkg cukru,
1/3 l mleka,
1/4 l spirytusu (95%),
1/4 l winiaku (koniaku lub starowinu),
1 lyzeczka cukru waniliowego
Mleko zagotowac ostudzic.
Zoltka utrzec z cukrem waniliowym na jednolita mase, ktora nalezy rozprowadzic
ostudzonym mlekiem i zlac do duzej flaszki.
Dodac spirytu i winiak i dokladnie wymieszac przez wstrzasanie.
Gotowy po 2-3 dniach.
Wstrzasac przed rozlewaniem do kieliszkow.
Plik z chomika:
renx3
Inne pliki z tego folderu:
Goldwasser.pdf
(55 KB)
Likier ananasowy.pdf
(55 KB)
Likier angielski.pdf
(52 KB)
Likier bernardyński.pdf
(80 KB)
Likier Cherry Brandy.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
Kulinaria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin