Polewka z suszonych borowików.pdf

(299 KB) Pobierz
-
-
e-mail: wcharewicz@gmail.com
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
46
Arch. W. Charewicza
Polecam i życzę udanych potraw
Wszystkim czytelnikom , którzy kochają gotować, polecam numer specjalny z prze-
pisami na dania z dziczyzny „W myśliwskiej kuchni Wojtka Charewicza”. Znalazły się
w nim potrawy, które smakują mnie oraz moim przyjaciołom. Sądzę, że trzymając się
moich rad i zaleceń, każdy będzie je mógł powtórzyć.
Swoją wiedzę, doświadczenie i pasję do gotowania staram się przekazywać jak najle-
piej. Nie utajniam nawet najdrobniejszych szczegółów. Co w mojej głowie i w sercu – to
w wydaniu specjalnym.
Równie cenne jak same przepisy są komentarze dietetyka dr inż. Aleksandry Czarnewicz-
-Kamińskiej, specjalistki ds. żywienia człowieka. Pani Ola zawodowo zajmuje się porad-
nictwem dietetycznym dla pacjentów z różnymi schorzeniami przewodu pokarmowego,
edukacją w zakresie prawidłowego sposobu żywienia, a także profilaktyką chorób cywi-
lizacyjnych, dietoterapią zaburzeń odżywiania oraz psychologią żywienia. Sama gotuje
z pasją, a dziczyznę uznaje za najzdrowsze mięso. Ma przy tym niezwykłą intuicję kuli-
narną, która w połączeniu z wiedzą o zrównoważonym odżywianiu daje wspaniałe efek-
ty. W pracy nad potrawami niejednokrotnie korzystałem z jej doświadczenia.
Życzę przyjemnej lektury!
Wojtek Charewicz
przygotowanie
Rada:
Rada:
KOMENTARZ DIETETYKA
Zgłoś jeśli naruszono regulamin