BABKA SEROWO-CYTRYNOWA.doc

(20 KB) Pobierz
BABKA SEROWO-CYTRYNOWA

                                   BABKA  SEROWO-CYTRYNOWA

 

 

CIASTO :

   -     25 dag mąki

-          20 dag cukru

-          15 dag KASI

-          3 jajka

-          1 opakowanie homogenizowanego serka waniliowego

-          1 opakowanie kisielu cytrynowego  

-          4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia KASIA

-          1 opakowanie cukru waniliowego

-          sok z połowy cytryny                         

 

 

DO DEKORACJI  :

   -     lukier cytrynowy

 

 

1.      Jajka ubić z cukrem, a następnie dodać miękką/nie roztopioną/ KASIĘ i zmiksować.

2.      Ciągle miksując , wsypywać po łyżce mąkę przesianą przez sito i wymieszaną z

      kisielem oraz proszkiem do pieczenia , a następnie dodać cukier waniliowy i sok z

      cytryny.

3.      Na końcu dodać serek waniliowy. Lekko i dokładnie wymieszać go łyżką z pozostałą

Masą.

4.      Ciasto przełożyć do posmarowanej KASIĄ i posypanej bułką tartą formy babkowej.

5.      Piec ok. 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

6.      Ciasto można polać lukrem cytrynowym.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin