Smażony indyk w kokosowym mleku.doc

(19 KB) Pobierz
Smażony indyk w kokosowym mleku

Smażony indyk w kokosowym mleku


Dla 4 osób
Czas przygotowania: 10 min.
Czas smażenia: 10 min.

Składniki:
800 g piersi z indyka
2 łyżki orzechów pinii
1 puszka mleka kokosowego
2 łyżeczki kurkumy
3 liście mięty
3 liście bazylii
olej
sól do smaku

Jak to zrobić:
1. Pokrój mięso na drobne kawałki i podsmaż je na patelni na złoto.
2. Wrzuć orzechy pinii i dobrze wymieszaj.
3. Wlej mleko kokosowe i dodaj kurkumę.
4. Trzymaj na rozgrzanej patelni jeszcze 5 minut, posól do smaku.
5. Przed podaniem udekoruj liśćmi mięty i bazylii.
6. Jeśli chcesz, żeby na talerzu było jeszcze bardziej kolorowo, możesz dodać posiekane zioła (np. kolendrę) i pokrojoną w cieniutkie pałeczki marchewkę.

Bon appetit! – życzę.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin