Dla 4 osób Czas przygotowania: 10 min. Czas smażenia: 10 min. Składniki: 800 g piersi z indyka 2 łyżki orzechów pinii 1 puszka mleka kokosowego 2 łyżeczki kurkumy 3 liście mięty 3 liście bazylii olej sól do smaku Jak to zrobić: 1. Pokrój mięso na drobne kawałki i podsmaż je na patelni na złoto. 2. Wrzuć orzechy pinii i dobrze wymieszaj. 3. Wlej mleko kokosowe i dodaj kurkumę. 4. Trzymaj na rozgrzanej patelni jeszcze 5 minut, posól do smaku. 5. Przed podaniem udekoruj liśćmi mięty i bazylii. 6. Jeśli chcesz, żeby na talerzu było jeszcze bardziej kolorowo, możesz dodać posiekane zioła (np. kolendrę) i pokrojoną w cieniutkie pałeczki marchewkę. Bon appetit! – życzę.
spit5