mini eBook - jednogrankowe obiady.pdf

(4779 KB) Pobierz
JEDNOGARNKOWE
OBIADY
Irena Owsiak
WSTĘP
Hej!
Mam dziś dla Ciebie mini eBook z pozbieranymi moimi ulubionymi
szybkimi przepisami na obiady jednogarnkowe. Te przepisy pomogą Ci
jeść zdrowiej nawet, gdy nie masz czasu. Jednogarnkowe obiady są serio
świetne i niesamowicie pomagają zaoszczędzić czas w kuchni!
Mam nadzieję, że Ci pomogą i się przydadzą!
Trzymam mocno za Ciebie kciuki i wysyłam dużo uścisków,
Irena
2
1
Spis tre ci
Makaron orzechowy z warzywami chińskimi — 4
Spaghetti jednogarnkowe z tofu — 6
Curry z batatem — 8
Kaszotto buraczane — 10
Makaron orzechowy z brokułem — 12
Curry dyniowe —14
Risotto orzechowe z cukinią, papryką i pieczarkami — 15
3
1
MAKARON ORZECHOWY
Z WARZYWAMI CHI SKIMI
Składniki na 1 porcję:
Makaron ( u mnie pełnoziarnisty) - trochę ponad 1 szkl. (80 g)
Mrożona mieszanka warzyw chińskich - 1 porcja (150 g)
Tofu wędzone - 1/2 kostki
Mało orzechowe - 1 łyżka ( 30 g)
Sos sojowy - 1 łyżka
Przyprawy: czosnek granulowany, papryka (najlepiej wędzona)
Wykonanie:
Do głębokiej patelni dodaj suchy makaron, warzywa mrożone i zalej wodą (tak
by je zakryć, ok. 1,5 szkl.) Gotuj aż makaron i warzywa zmiękną. W razie
potrzeby dodaj więcej wody. Dodaj masło orzechowe, sos sojowy, pokrojone
tofu i przyprawy i wymieszaj.
Wartość odżywcza 1 porcji:
619 kcal, 31,7 g B, 25,5 g T, 59,4 g W
4
1
5
1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin