Zupa brukselkowo-serowa - Cookidoo® – oficjalna platforma z przepisami na Thermomix®.pdf

(1789 KB) Pobierz
+
Menu
*
TM5
TM6
Zupa brukselkowo-serowa
#####
$
%
4.8
(12 ocen )
UGOTUJ DZISIAJ
DODAJ
&
WIĘCEJ
Poziom trudności
łatwy
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
35min
Liczba porcji
4 porcje
Składniki
100 g sera cheddar, pokrojonego na
kawałki
200 g cebuli, przekrojonej na pół
2 ząbki czosnku
20 g oliwy z oliwek
350 g brukselki, świeżej
500 g wody
1 łyżeczka koncentratu bulionu
warzywnego, wykonanego w TM
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Sposób przygotowania
1
Do czystego i suchego naczynia
miksującego włożyć ser,
rozdrobnić
20 s/obr. 5.
Przełożyć
do innego naczynia, odstawić.
Do naczynia miksującego włożyć
cebulę i czosnek, rozdrobnić
5
s/obr. 5.
Składniki zgarnąć
kopystką ze ścianek na dno
naczynia miksującego.
Dodać oliwę, dusić
3
min/120°C/obr. 1.
Dodać 200 g brukselki, wodę,
koncentrat bulionu warzywnego,
cukier, sól i pieprz. Do naczynia
miksującego włożyć koszyczek,
odważyć do niego pozostałe 150 g
brukselki, gotować
15
min/100°C/obr. 1.
Ostrożnie wyjąć
koszyczek przy pomocy kopystki,
odstawić.
Do naczynia miksującego dodać
rozdrobniony ser i śmietanę,
zmiksować
1 min/obr. 4- 8,
stopniowo zwiększając obroty.
Brukselkę ugotowaną w koszyczku
ostrożnie pokroić w ćwiartki.
Zupę brukselkowo-serową
podawać na ciepło z ugotowaną
brukselką.
2
3
4
5
6
7
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
984 kJ / 235 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
13.8 g
Tłuszcz
17.3 g
Cholesterol
35.8 mg
Błonnik
5.6 g
Tagi
#łatwy
#wegetariańskie
#bezglutenowe
Udostępnij przepis
!
!
"
'
#
$
W kolekcjach
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisy/-ów, Polska
Alternatywne
przepisy
Pokaż wszystkie
"
Chłodnik z sałaty z
(
marynowaną…
rzodkiewką i
5.0
pesto z
25min
#####
liści rzodkiewki
Holend
muszt
###
© Copyright 2019
Warunki korzystania
Polityka prywatności
Disclaimer
Znak wydawcy
Pliki cookie
)
polski
Zgłoś jeśli naruszono regulamin