spaghetti-z-liscmi-laurowymi-i-cynamonem.pdf

(82 KB) Pobierz
Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem
przepisy.pl
Składniki:
spaghetti - 400 gramów
oliwa z pierwszego tłoczenia - 4 łyżki
biała cebula - 1 sztuka
pomidory - 500 gramów
Liść laurowy z Turcji Knorr
- 12 sztuk
Cynamon z Wietnamu Knorr
- 0.25 łyżeczek
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
- 1 szczypta
sól - 1 szczypta
starty ser typu parmezan - 4 łyżki
Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.
Sprawdź.
30 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Sparz pomidory wrzątkiem, obierz je ze skórki posiekaj i odłóż.
2. Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj cebulę i zeszklij ją, nie rumieniąc.
3. Dodaj posiekane pomidory bez skórki, liście laurowe i cynamon. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, pomidory się
rozpadną, a cebula zmięknie. W razie potrzeby podlej całość odrobiną wody.
4. W garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj makaron, ugotuj go al dente, a następnie odcedź.
5. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron przełóż do garnka, w którym się gotował, dodaj sos i
dokładnie wymieszaj. Podawaj natychmiast, posypawszy każdą porcję startym parmezanem.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin