salatka-z-zupek-chinskich-2.pdf

(47 KB) Pobierz
Sałatka z zupek chińskich
przepisy.pl
Składniki:
pierś z kurczaka - 0.5 kilogramów
czerwona papryka - 3 sztuki
puszka kukurydzy - 1 sztuka
puszka czerwonej fasoli - 1 sztuka
mix sałat (lodowa, masłowa, radicchio, rukola, pekińska, rzymska) –
10 liści - 1 sztuka
małą główkę sałaty - 1 sztuka
jogurt niskotłuszczowy - 2 łyżki
30 minut
8 osób
Łatwe
majonez - 1 łyżka
musztarda pikantna - 1 łyżka
jajo gotowane na twardo - 4 sztuki
Nudle Gulaszowe Knorr
- 2 sztuki
Nudle Pieczony kurczak Knorr
- 1 sztuka
Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.
Sprawdź.
Sposób przygotowania:
1. Makaron z zupek chińskich rozgnieść i wsypać do miski razem z dołączonymi do niego, przyprawami. Zalać to 1,5
szklanką wrzątku , wymieszać i zostawić do ostygnięcia.
2. Wstawić jajka do gotowania. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczke, dodać do niego pieprz, sól i chili. Usmażyć. Zdjąć z
ognia i poczekać aż ostygnie.
3. Paprykę pokroić w kosteczki. Kukurydzę i fasolę odsączyć. Sałatę pokroić.
4. I do miski z wcześniej przygotowanym makaronem dodać wszystkie składniki: paprykę, fasolę, kukurydzę, kurczaka, sałaty,
4 jajka starte na tarce o grubych oczkach. Doprawić majonezem, jogurtem, musztardą, solą i pieprzem.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin