SZYNKA PIECZONA OD DYSZCZYKA.pdf
(
25 KB
)
Pobierz
SZYNKA PIECZONA OD DYSZCZYKA
Aaaaaby szyneczkę pieczoną zrobić
Szyneczkę pieczona robimy tak jak gotowaną, z tym, że
nie pakujemy jej w żadne woreczki, rękawy, a co najwyżej w
siatkę wędliniarską. Jak nie ma siatki, to też nie ma tragedii.
Do brytfanny nie wlewamy wody, tylko kilka łyżek
tłuszczu. Może byc olej rzepakowy, ale i smalec jest niezły
(nawet lepszy). Tłuszcz podgrzewamy tak, żeby mięsko
porządnie skwierczało i obsmażamy na złoto. Teraz można
posypać papryką, pieprzem, zielem, ziołami, gałką albo i
czosnkiem. W trakcie posypywania obracać w gorącym tłuszczu
(ostrożnie).
Wyłączamy gaz, przykrywamy brytfannę pokrywą i do
pieca na parę godzin w temperaturę 70 stopni. Przed wyjęciem
z piekarnika zdejmujemy pokrywę i dajemy temperaturę na full,
czyli ile fabryka dała. Jak zacznie skwierczeć, kończymy
zabawę. Podawać na gorąco, a jak ostygnie (bez przykrycia)
jest świetna na zimno.
Uwaga! Przyprawy podsmażać najkrócej jak się da!
Obie szyneczki dziwnie mają tedencję do ""ulatniania się""
Plik z chomika:
AS2016
Inne pliki z tego folderu:
Grill-Przysmaki_z_rozna_i_rusztu-PL.pdf
(5769 KB)
Kebab.pdf
(39 KB)
Pieczywo - kilka sposobów.pdf
(39 KB)
Szaszłyki , kilka sposobów.pdf
(48 KB)
Golonka_z_grilla.pdf
(50 KB)
Inne foldery tego chomika:
7 TAJEMNIC
AEROBIC
AIKIDO
AKWARYSTYKA
ALTANY OGRODOWE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin