Sałatka jajeczna (2 porcje)
PRODUKTY:
6 jajek
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
Sól, pieprz
3 łyżki majonezu
1 awokado
6 plastrów boczku, do serwowania
WYKONANIE:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę. Przełóż do miski.
Awokado obierz i usuń pestkę, pokrój w kostkę i dodaj do jajek.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez z sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Sosem polej jajka z awokado i delikatnie wymieszaj.
Boczek podsmaż na patelni do chrupkości, podawaj z sałatką.
SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:
1 porcja
Węglowodany: 7,5 g
Tłuszcz: 61,00 g
Białko: 26,00 g
kcal: 675
Kasiunia_30