Gofry Serowe (4 szt.)
PRODUKTY:
2 jajka
2 łyżki śmietanki 30%
1 łyżka łuski babki jajowatej
150 g sera żółtego
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
WYKONANIE:
Włącz gofrownicę i delikatnie posmaruj smalcem lub masłem klarowanym by gofry nie przywierały.
Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce i dopraw według uznania. Serową masę wykładaj na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Miecz kilka minut aż gofry uzyskają złotawy kolor. Gofry świetnie nadają się jako alternatywa dla chleba. Można z nich zrobić pyszne kanapki
SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:
1 sztuka:
Węglowodany: 1,45 g
Tłuszcz: 12,80 g
Białko: 13,85 g
kcal: 177
Kasiunia_30