Keto płatki (1 porcja)
PRODUKTY:
240 ml mleka kokosowego lub niesłodzonego mleka migdałowego
1 łyżka (10 g) siemienia lnianego, całego
1 łyżka (12 g) nasion chia
1 łyżka (10 g) nasion słonecznika
1 szczypta soli
Wykonanie:
Wymieszaj wszystkie składniki na małej patelni. Doprowadź do wrzenia. Obniż ciepło i gotuj na wolnym ogniu aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Nie powinno zająć więcej niż kilka minut.
Podawaj z masłem i mlekiem kokosowym – lub mlekiem migdałowym i cynamonem – lub ze świeżymi, jagodami. Możliwości są nieograniczone!
SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:
1 porcja:
Węglowodany: 9,0 g
Tłuszcz: 62,00 g
Białko: 12,00 g
kcal: 624
Kasiunia_30