r03-2018-czerwiec-egzamin-zawodowy-praktyczny-zasady-oceniania.pdf

(1317 KB) Pobierz
Układ graficzny © CKE 2018
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
Rok 2018
ZASADY OCENIANIA
Arkusz zawiera informacje prawnie chronione
do momentu rozpoczęcia egzaminu
Więcej arkuszy znajdziesz na stronie: arkusze.pl
Nazwa kwalifikacji:
Prowadzenie produkcji rolniczej
Oznaczenie arkusza:
R.03-01-18.06
Oznaczenie kwalifikacji:
R.03
Numer zadania:
01
Wypełnia egzaminator
Kod ośrodka
Kod egzaminatora
Numer
PESEL
zdającego*
Numer
stanowiska
Data egzaminu
Dzień Miesiąc
Rok
Godzina rozpoczęcia egzaminu
:
* w przypadku braku numeru
PESEL
– seria i numer paszportu lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość
Numer
stanowiska
Elementy podlegające ocenie/kryteria oceny
Egzaminator wpisuje
T,
jeżeli zdający spełnił
kryterium albo
N,
jeżeli
nie spełnił
Rezultat 1: Obliczona wymagana zawartość białka ogólnego i lizyny w mieszance pełnoporcjowej zawierającej 13 MJ EM w 1 kilogramie
Więcej arkuszy znajdziesz na stronie: arkusze.pl
1 Obliczona zawartość białka ogólnego w 1 kg mieszanki zgodnie z wymaganiami norm żywienia loch – 169
2 Obliczona zawartość lizyny w 1 kg mieszanki zgodnie z wymaganiami norm żywienia loch – 8,45
Rezultat 2: Obliczona zawartość składników pokarmowych w 1 kg mieszanki pełnoporcjowej sporządzanej według podanej receptury
1 Obliczona zawartość energii metabolicznej w 1 kg sporządzonej mieszanki – 12,907
2 Obliczona zawartość białka ogólnego w 1 kg sporządzonej mieszanki – 162,65
3 Obliczona zawartość lizyny w 1 kg sporządzonej mieszanki – 8,805
4 Oceniona zgodność zawartości energii metabolicznej w 1 kg sporządzonej mieszanki – wpisane TAK
5 Oceniona zgodność zawartości białka ogólnego w 1 kg sporządzonej mieszanki – wpisane TAK
6 Oceniona zgodność zawartości lizyny w 1 kg sporządzonej mieszanki – wpisane TAK
Rezultat 3: Obliczona ilość składników (pasz) potrzebna do sporządzenia 6 kg mieszanki pełnoporcjowej według podanej receptury
1 Obliczona ilość koncentratu LK w 6 kg mieszanki – 1,2
2 Obliczona ilość pszenżyta w 6 kg mieszanki – 1,5
3 Obliczona ilość jęczmienia w 6 kg mieszanki – 3,0
4 Obliczona ilość otrąb pszennych w 6 kg mieszanki – 0,3
Strona 2 z 3
Przebieg 1: Ważenie i mieszanie składników mieszanki
Zdający:
1 odważył koncentrat LK – 1,2 kg
Więcej arkuszy znajdziesz na stronie: arkusze.pl
2 odważył śrutę z pszenżyta – 1,5 kg
3 odważył śrutę z jęczmienia – 3,0 kg
4 odważył otręby pszenne – 0,3 kg
5 wymieszał dokładnie składniki mieszanki
6 używał narzędzi i sprzętu zgodnie z przeznaczeniem
7 posprzątał stanowisko, sprzęt i narzędzia odłożył na wyznaczone miejsce
Egzaminator …………………………………………………………………………….
imię i nazwisko
..........................................................................
data i czytelny podpis
Strona 3 z 3
Numer
stanowiska
Zgłoś jeśli naruszono regulamin