1 jabłko z wieczora i unikniesz doktora_ Jabłka_ właściwości mało znane _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Czy jabłka są zdrowe? Dziś sprawdzam, ile jest prawdy w powiedzeniu: jedno jabłko z wieczora i nie trzeba doktora, czy też powiedzeniu: jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z dala ode mnie. Opowiem, jakich realnie korzyści z jedzenia jabłek możesz się spodziewać. Okazuje się, że codzienne jedzenie jabłek to naprawdę dobry sposób na poprawę zdrowia. Jabłka, właściwości, jakie z nich płyną, są dobre szczególnie na układ krążenia, gdyż są one bogate w potas i polifenole ważne dla naszych tętnic, a ściślej funkcji śródbłonka tętnic. Jeśli więc ciekawi Cię temat jabłka a zdrowie i chcesz wiedzieć, czy to prawda, że jedno jabłko z wieczora i nie ma doktora, a także, na co pomoże jedzenie jabłek codziennie, to zapraszam do oglądania. W filmie opowiadam też, jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców i czy usuwanie pestycydów sodą będzie skuteczne. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 - TEMAT: Wpływ jabłek na organizm i zdrowie
0:58 - Jabłko: co ma w sobie?
3:36 - Jabłko a zdrowie: korzyści z jedzenia jabłek
12:49 - Jak pozbyć się pestycydów z owoców i warzyw

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin