Uratują zdrowie_ 3 GARŚCI JARMUŻU w formie smoothie! Jarmuż_ koktajl z bananem_ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Dziś omówię super żywność, jaką jest jarmuż. Zdrowie można poprawić, jedząc warzywa kapustne, do których zalicza się jarmuż. Koktajl z bananem wydaje się idealną formą spożycia. Inne połączenia to: jarmuż, ananas, banan z dodatkiem awokado. Jarmuż do koktajlu komponuje się właściwie ze wszystkim. Właściwości zdrowotne tego warzywa są imponujące. Na tyle, że można zaliczyć ten produkt do kategorii żywność funkcjonalna. Są to zdrowe warzywa, czy ogólnie zdrowe produkty o szczególnym wpływie na zdrowie. A zatem warto, by zdrowa dieta go zawierała. Opowiadam także, czy jarmuż na odchudzanie jest skuteczny, czy jarmuż jemy na surowo, albo czy jarmuż uczula. W drugiej części filmu mówię o związku jarmuż a tarczyca i Hashimoto, a także o związku jarmuż a szczawiany i dna moczanowa. Napisz w komentarzu, czy spożywasz koktajl z jarmużu. Może masz swoje propozycje, jak jeść jarmuż w innej formie? Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński. 

Poradniki wydawnictwa Zdrowy Przekaz pod mojÄ… redakcjÄ…:
👉 Akademia Odporności: https://bit.ly/akademia-odpornosci
👉 6 terapii przeciw nowotworom: http://bit.ly/terapie-na-nowotwory
👉 Kuracja oczyszczająca: http://bit.ly/kuracja-oczyszczajaca
👉 50 produktów przeciw nowotworom: http://bit.ly/50-produktow
👉 O niedoborze witaminy B12: http://bit.ly/niedobor-b12

Literatura przywoływana: https://pastebin.com/1XL0EsJe

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Tytuł doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin