Wczesne objawy cukrzycy_ 11 oznak, że grozi Ci ta choroba! Cukrzyca typu 2 _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Warto znać wczesne objawy cukrzycy, aby w porę zadziałać. Cukrzyca typu 2 nie pojawia się nagle. Jest to choroba rozwijająca się przez długi czas, aż poziom cukru we krwi przekroczy 126 mg/dl na czczo. Znając początki cukrzycy: objawy, które zwiastują nadejście tej choroby, będziesz wiedział, jak rozpoznać wysoki poziom cukru. Zdrowa dieta i zdrowy styl życia mają wysoką skuteczność cofania podwyższonego cukru, czyli jeśli chodzi o stan przedcukrzycowy, kiedy to insulinooporność nie jest jeszcze tak rozwinięta. W momencie zdiagnozowanej cukrzycy – leczenie staje się trudniejsze. Dlatego to ważny temat, szczególnie że powikłania cukrzycy są jeszcze gorsze. A w jednym z kolejnych filmów opowiem, jak radzić sobie z cukrzycą typu 2. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 - Temat: Pierwsze objawy cukrzycy
1:07 - Cukrzyca: co to jest?
2:07 - Po czym rozpoznać, że nadchodzi cukrzyca?
9:53 - Powikłania cukrzycy
14:18 - Jaki powinien być poziom cukru na czczo?
15:12 - Komu grozi cukrzyca?

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin