Wege w kwadrans 125 szybkich przepisow kuchni roslinnej.pdf

(4455 KB) Pobierz
Kup książkę
Poleć książkę
Oceń książkę
Księgarnia internetowa
Lubię to! » Nasza społeczność
SPIS TREŚCI
Wege w kwadrans
roślinne poDstawy
8
Karma zawsze wraca
18
Dlaczego warto nie jeść mięsa?
24
Chcesz być wege, ale nie wiesz, od czego zacząć?
28
Niedobory, czyli kiedy nam brak
30
Weganie wcale nie chcą schudnąć
34
Mleko roślinne — ze sklepu czy domowe?
38
Kuchnia wegańska to radosna twórczość
42
Wegańskie tricki w kuchni
48
Zdrowe zamienniki cukru
50
Idziemy na zakupy
BAZA
56
58
60
62
64
66
68
70
72
74
76
78
80
82
84
Najzdrowsze pesto pietruszkowe
Mleko owsiane również do kawy
Serek homogenizowany na słodko
Klasyczny hummus z warzywami
Twarożek z tofu do kanapek
Tofucznica pełna złotej energii
Czekoladowy budyń jaglany
Złote mleko, czyli antybiotyk z kurkumy
Smalec z fasoli ze śliwką
Tatar z suszonych pomidorów
Majonez na wodzie z ciecierzycy
Krem czekoladowy
Owsianka — wersja podstawowa
Pesto z liści rzodkiewki
Zupa miso
4
Kup książkę
Poleć książkę
SPIS TREŚCI
86
88
90
92
94
Ryż basmati z owocowym kisielem
Twarożek słonecznikowy na słono
Hummus z suszonymi pomidorami
Ekologiczna skórka pomarańczowa
Bułeczki typu ciabatta
WIOSNA
98
Falafele z dobrą energią
100
Szparagi z młodymi ziemniakami
102
Sałatka z rabarbarem i truskawkami
104
Szparagi z papryką i komosą ryżową
106
Cukiniowe roladki z hummusem
108
Kokosowy ryż z orzechami laskowymi
110
Quinoa z suszonymi pomidorami
112
Brownie z czarnej fasoli i batatów
114
Frytki z warzyw wszelakich
116
Kalafior i brokuł z marchewkowym pesto
118
Hummus z białej fasoli i oliwek
120
Sałatka z ziemniaków i ogórka
122
Tabbouleh, czyli libańska sałatka
124
Tartaletki orzechowe w wersji raw
126
Spring rollsy warzywne
128
Tatar z pęczaku i awokado
130
Zupa kalafiorowa z marchewką
132
Sałatka z podagrycznikiem i krwawnikiem
134
Kotleciki z batatów ze świeżą kolendrą
136
Panna cotta — nie dla kota!
lato
140
142
144
146
Faszerowane awokado z warzywami
Burgery fasolowo-brokułowe
Kotlety kukurydziane
Carpaccio z jabłka i kalarepki
5
Kup książkę
Poleć książkę
SPIS TREŚCI
148
150
152
154
156
158
160
162
164
166
168
170
172
174
176
178
Spaghetti z bakłażanem i czosnkiem
Brzoskwinie faszerowane kaszą manną
Gulasz warzywny z chapati
Kotlety z sałatką jarzynową
Przekąska głodnego weganina
Lemoniada sezonowa z miętą
Ryż z orzechami i sałatą
Sałatka grecka z oliwkami Kalamata
Warzywne sakiewki na grilla
Smalec z suszonymi pomidorami
Sałatka ze szpinakiem, tofu i grzankami
Smoothie truskawkowe na energię
Batony energetyczne
Sałatka ze szpinaku, z bulguru i tofu
Tom kha — tajska zupa na szybko
Grillowane spring rollsy z sosem chili
jesień
182
184
186
188
190
192
194
196
198
200
202
204
206
208
210
Burgery cebulowe na ciecierzycy
Carpaccio z pieczonych buraków
Chapati, czyli indyjski chlebek
Ciecierzyca pieczona w ziołach
Guacamole z orzechami
Gulasz z soczewicy z warzywami
Kotlety z płatkami kukurydzianymi
Kalafiornica zamiast jajecznicy
Lemoniada sezonowa
Owsianka z orzechami
Pasztet fasolowy dla żołnierza
Grillowana papryka z kuskusem
Pęczak z suszem nie tylko od święta
Czarny ryż z kokosem i gruszką
Sałatka buraczano-pomarańczowa
6
Kup książkę
Poleć książkę
Zgłoś jeśli naruszono regulamin