Odtruwanie solą jodem witaminą C i boraksem - ściąga.pdf

(146 KB) Pobierz
Kasia Katarzyna
18 czerwca o 20:49
·
Cześć wszystkim. Jeszcze nie zapoznałam się z książką Pana
Michał Wolski
. Na razie przeczytałam
wszystko co było w ogłoszeniach oraz wszystkie komentarze pod ogłoszeniami. Na podstawie ogłoszeń
Pana Michała oraz jego odpowiedzi w komentarzach pod ogłoszeniami, udało mi się opracować dla siebie i
dla bliskich alla ściągę. Pod koniec są pytania odnośnie suplementacji w czasie oczyszczania jodem. Bardzo
proszę o pomoc w ich odpowiedzi oraz weryfikację tego co tu opracowałam.
1. Najpierw kilka dni pić szklankę ciepłej wody z około 5g lub 8 gr soli kłodawskiej. Jeśli występuje
rozwolnienie to organizm oczyszcza się. Pić wodę z solą aż nie będzie rozwolnienia albo po kilku dniach
rozpocząć suplementacje jodem.
2. Suplementacja jodem: Jod przyjmować rano bezpośrednio i od razu popić wodą, kawą (nie za ciepłą) lub
mlekiem, lub rozcieńczony w wodzie lub mleku. Ważne, by nie łączyć z sokami, czy innymi napojami
zawierającymi cukier lub witaminę C. Nie łączyć też z boraksem i chlorkami. Jod należy przyjmować po lub
w trakcie jedzenia, przy czym przyjmowanie z mlekiem liczy się jako przyjmowanie w trakcie jedzenia.
Chodzi o uniknięcie podrażnienia przełyku i żołądka. Michał Wolski w ogłoszeniach sugeruje rozpoczęcie
suplementacji jodu od dawki 50 mg (np. 8 kropel 5% roztworu Lugola, bo jedna kropla 5% PL to 6,25 mg
jodu). Jest to zbyt niska dawka by odczuć silnie negatywne skutki odtruwania, a jednocześnie wystarczająco
wysoka, by przy pierwszym zażyciu nie pojawiły się efekty utleniania na poziomie komórkowym. Jeśli przy
takiej dawce nie było silnych skutków odtruwania, po 2-3 dniach warto zwiększyć dawkę do 100 mg (PL
5% - 16 kropli), gdyż po rozpoczęciu przyjmowania jodu organizm bardzo szybko zwiększa
zapotrzebowanie na ten pierwiastek.
3. 10 – 20 minut po jodzie zażyć 1-2 g boraksu rozpuszczonego w szklance wody.
4. 30 minut po jodzie zażyć witaminę C od 5 do 10 g.
5. Po 4h od przyjęcia jodu wypić szklankę ciepłej wody (250ml) z 8 gr soli kłodawskiej. Na każde 100 mg
jodu potrzeba 8 gr soli (lepiej nawet więcej). W procesie oczyszczania wskazane jest podawanie do picia
roztworu soli o stężeniu 3%. Do soli można dodać 2-3 g chlorku potasu oraz 5 g siarczanu magnezu.
6. Nie suplementujemy ani selenu zwłaszcza jak nie zrobiliśmy badań (nadmiar selenu powoduje
upośledzenie pracy tarczycy) ani cynku (cynk zaburza równowagę miedzi). Można dostarczyć je
odpowiednią dietą.
7. Odpowiednia dieta z odpowiednimi tłuszczami, plus nabiał, zero cukrów. Zła dieta neutralizuje działanie
jodu. Witaminy D mamy w smalcu a K w jajach.
8. Obserwujemy organizm przy dawce 100mg. Powinno następować oczyszczanie z bromu. (Oczyszczanie
z bromu zaczyna być odczuwane przy dawkach 75-125mg jodu ). Chyba, że „po drodze” są jakieś
niespodzianki.
9. Dopóki obserwujemy efekty odtruwania, nie przekraczać dawki 100 mg na dobę. Jeśli na danej dawce
dobrze się czujesz zwiększasz ilość jodu. Indywidulanie: albo po 1 kropli albo po kilka.
10. Od 150 mg zaczyna się odtruwanie z fluoru – koniecznie stosować:
-chlorek potasu bo fluor może powodować palpitacje serca - dlatego bardzo ważny jest potas
-nabiał, który odprowadza fluor,
-boraks, wspomaga gospodarkę wapniem,
-ocet spirytusowy,
-więcej wody kłodawskiej – 12 g
1
-witaminę C - wspomagają usuwanie zneutralizowanych toksyn.
Rozkład w ciągu dnia:
-10 – 20 minut po jodzie zażyć 1-2 g boraksu rozpuszczonego w szklance wody ,
-30 minut po jodzie zażyć witaminę C od 5 do 10 g
- 4h po jodzie wypić szklankę ciepłej wody (250ml) z 8 g soli kłodawskiej, po kilku godzinach następne 4 g
soli, ale w 140ml wody by powstał 3% roztwór soli. Do pierwszej partii soli można dodać 2-3 g chlorku
potasu oraz 5 g siarczanu magnezu. Jeśli ktoś bardziej zatruty fluorem to 5 – 10 g chlorku potasu.
- Ocet spirytusowy 2 łyżki octu na 2 łyżki wody (między posiłkami) bądź dieta, w której są przetwory na
bazie octu spirytusowego.
10. Od 230mg zaczyna się odtruwanie z rtęci. Rozpoczynamy suplementację, jodkiem potasu. Zaczynamy
od 1g. Jeśli czujesz gorzki smak na języku stosujesz dalej tę samą dawkę. W momencie kiedy mija gorzki
smak, zwiększasz do 2g i tak aż dojdzie się do 6g. Jeśli będzie zbyt intensywny gorzki smak, nie bierzesz
jodku codziennie a co dwa, trzy, cztery dni. Jeśli przy dawce 6g nie czuje się gorzkiego smaku jesteś czysty
z rtęci.
Rozkład w ciągu dnia:
-10 – 20 minut po jodzie zażyć 1-2 g boraksu rozpuszczonego w szklance wody,
-30 minut po jodzie zażyć witaminę C od 5 do 10 g – dobrze usuwa rtęć z organizmu,
- 4h po jodzie wypić szklankę ciepłej wody (250ml) z 8 g soli kłodawskiej, po kilku godzinach następne 8 g
soli w 250 ml wody i po kilku godzinach następną porcję roztworu soli: 2,5 g soli w 120 ml wody by
powstał 3% roztwór soli. Razem minimum 18,5 g soli kłodawskiej jako roztwór 3%
PYTANIA:
Czy woda z solą ma być ciepła?
Czy na etapie oczyszczania z bromu powinniśmy zażywać witaminę C? Jeśli tak to w jakich ilościach i
jaką?
Na jakich etapach zażywać siarczan magnezu i w jakich ilościach i jak?
Czy ocet bierzemy między posiłkami?
W jakim odstępie od jodu i jak podawać jodek potasu?
Czy przy odtruwaniu z rtęci nadal zażywamy chlorek potasu i siarczan magnezu oraz ocet?
ABC JODU | Michał Wolski i Joanna Woźniak
https://www.youtube.com/watch?v=uoRaD45D8Y0
BARBARA KAZANA O JODZIE
https://www.youtube.com/watch?v=2rnSAKIaOzU&t=7s
https://www.youtube.com/watch?v=cNY5AqgfSwc&t=9s
https://www.youtube.com/watch?v=KwplhExn-uM
POTRZEBNE SKŁADNIKI DO ZROBIENIA KROPLI JODOWYCH 5%
https://allegro.pl/oferta/jodek-potasu-cz-d-a-50g-10172426896
https://allegro.pl/oferta/jod-krystaliczny-50g-10088341387
https://alphavit.pl/blog/1/jak-zrobic-plyn-lugola-w-domu
2
Zgłoś jeśli naruszono regulamin