zupka-jarzynowa-na-indyku-dla-niemowlaka.pdf

(59 KB) Pobierz
Zupka jarzynowa na indyku dla niemowlaka
SZCZYPTACHILI
CZAS PRZYGOTOWANIA
15 MIN
ILOŚĆ PORCJI
1-2
SKŁADNIKI
indycza szyjka
marchew
ziemniaki
pietruszka
natka pietruszki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 gałązki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso oraz obrane warzywa dokładnie umyć.
Szyję z indyka umieścić w garnku , zalać zimną wodą , zagotować , zebrać szumowiny.
Do garnka dodać pokrojone na mniejsze kawałki warzywa oraz natkę pietruszki.
Gotować do miękkości jarzyn.
Wywar przecedzić na sicie do kielicha blendera , dołożyć ugotowane warzywa.
Zupę zmiksować na gładki krem.
Przechowywać w lodówce , zamkniętą w szczelnym pojemniczku.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin