Hodowane w lab białko to właśnie opatentowane fałszywe mięso.docx

(52 KB) Pobierz

Hodowane w laboratorium białko to właśnie opatentowane fałszywe mięso

Vat-Grown Protein Is Just Patented Fake Meat...

 


GŁÓD I PRAGNIENIE
"W waszym kraju, Stanach Zjednoczonych, i wielu krajach które wpadły w korupcję i grzech, dopuszczona będzie wielka próba. W wielu regionach będzie nieurodzaj, głód i pragnienie".

- Pan Jezus, 15.07.1977

 

fake meat


 

AMERYKA POZNA FIZYCZNY GŁÓD I NIEDOSTATEK

"Moje dzieci, nie troszczcie się o żadne doczesne dobra, bo wkrótce wileu pozna głód. Teraz na waszym  świecie i w waszych sercach jest głód duchowy, a wkrótce wasz kraj, Stany Zjednoczone, dołączy do innych krajów w poznawaniu fizycznego głodu i niedostatku.

"Moje dzieci, czy można tego uniknąć? Jaką cenę musicie zapłacić zanim posłuchacie i obudzicie się z letargu i zrozumiecie co dzieje się w waszym kraju i wielu krajach świata, kiedy podążacie jak kaczki strumieniem za liderami, którzy spoganizowali się przez żądzę władzy.

"Módlcie się, Moje dzieci, za swoje rządy, liderów rządowych; i zawsze módlcie się za swój kler, bo wielu osłabło i oddało się zyskom materialnym, i przez pychę żądzy władzy. Pycha jest naprawdę groźniejszą barierą dla świętości i pobożności niż nawet jawna rozwiązłość. Pycha jest grzechem, i zatrzyma wielu przed wejściem do Królestwa Nieba".

- Matka Boża, 24.11.1979

GŁÓD BĘDZIE W WIELU DOMACH
"Moje dzieci w Stanach Zjednoczonych Ameryki, czy musicie być głodni? Wiele części waszego kraju będzie cierpieć niedobór jedzenia, bo zima będzie zimna. Wielu umrze w nadchodzącym roku, Moje dzieci. Będą wypadki które nie są wypadkami. Głód będzie w wielu domach.

"Moje dzieci, nie rozpaczajcie, bo okaże się, że szatan zakończył kontrolę świata. Ale wiedzcie, że on ma dany tylko krótki czas. W tym czasie będziemy mogli oddzielić owce od kozłów. Jest to naprawdę walka dużo większa niż jakakolwiek dopuszczona na ludzkość. Są to dni przed przyjściem naszego Pana".                                                         – Matka Boża, 7.12.1978

 

Przesłania Pana Jezusa i Matki Bożej dla Weroniki Lueken w Bayside, Nowe Jork.

 

Mercola.com

Dr. Joseph Mercola – 14.10.2021:

 

HISTORIA W SKRÓCIE

·         Hodowane w laboratorium mięso daje prywatnym korporacjom okazję umieszczenia praw własności intelektualnej w rozwoju mięsa, a tym samym wykreowania  ohromnych zysków finansowych.

·         Korporacje kontrolujące dostawy żywności poprzez centralną produkcję i dystrybucję mogą też kontrolować ludność i kraje.

·         Hodowane w laboratorium mięso pochodzi z komórek macierzystych zebranych z tkanek mięśniowych i rozmnożonych w laboratorium; ale zdolność hodowli komórek tkanek nie oznacza, że produkt daje korzyści zdrowotne dla konsumenta.

·         Teraz naukowcy pracują nad hodowanym w laboratorium mięsem z ludzkich komórek zbieranych z wewnętrznej części policzka. Mimo że niektórzy mówią tu o kanibalizmie, trzeba zadać inne pytanie: jak to wpłynie na szerzenie się chorób.

12.07.2018, FDA zwołała publiczne spotkanie by rozmawiać o tym jak nazwać hodowane w laboratorium mięso. Jak poinformowano w The Atlantic, na końcu spotkania nie osiągnięto porozumienia. Wojna na słowa miała na celu wybór skojarzenia, które wywoła u konsumenta określoną reakcję emocjonalną. Różni mówcy wstawali i nazywali hodowlę laboratoryjną "czystym mięsem", "sztucznym mięsem", "mięsem in vitro", "produktami kultury komórkowej", "mięsem hodowlanym" lub "tkanką kulturową". Każdy termin miał swoich zwolenników i krytyków.

Np. producentom wołowiny nie podobało się określenie "czyste mięso". Danielle Beck, lobbystka dla National Cattlemen’s Beef Association (NCBA) powiedziała dziennikarzowi z The Atlantic, że jest ono "z natury obraźliwe dla tradycyjnych producentów mięsa, jakby prawdziwe mięso było jakoś brudne". [2]

Ale to jest dokładnie to w co przemysł fałszywego mięsa chciałby byś wierzył. Faktycznie rynek laboratoryjnie produkowanego mięsa twierdzi, że konsumpcja prawdziwego mięsa niszczy naszą planetę. Singapur [3] był pierwszym krajem wydającym zgodę na produkty, które wyglądają jak mięso, a nie pochodzą od prawdziwych zwierząt.

Ta decyzja utorowała drogę dla reszty świata, i dzisiaj fałszywe mięso staje się tak popularne, że znajdziesz je w większości sklepów sieci jak Walmart, Target, innych spożywczych i niektórych popularnych restauracji sieciowych. [4] Przemysł fałszywego mięsa zaproponował swój produkt jako światło w ciemnym świecie, kiedy wielu zajmowało się doniesieniami o przypadkach C-19.

Mogło się wydawać, że giganci technologiczni szukali zaopatrzenia w żywność w bezprecedensowym czasie w historii. Ale nie musisz zagłębiać się w to co się dzieje, by odkryć, że opatentowane fałszywe mięso nie ma na celu "ratowania planety" czy "zrównoważony rozwój", ale jest po prostu kolejną próbą kontrolowania populacji i gromadzenia wielkiego bogactwa.

 

Mięso z laboratorium to wielki biznes 

 

Na początku września 2021 krytyk żywności dla Financial Times [5] napisał artykuł, w którym przedstawił mocne argumenty za tym, że mięso hodowane w laboratoriach nie dotyczy zrów-noważonego rozwoju ani podejmowania "zielonych" decyzji, a raczej własności intelektualnej (IP) i tworzenia ogromnych zysków finansowych.

Przyjrzał się kwestii IP z perspektywy historycznej, wymieniając zgłoszone patenty chroniące płatki śniadaniowe, napoje gazowane, leki, szczepionki, rośliny GMO i pestycydy. W każdym razie IP należąca do Kellogg, Coca-Cola, McDonald's, Big Pharma i biznesów agrochemicznych była życiodajną krwią ich sukcesów finansowych. Pisze: [6]

"Obecnie w przemyśle mięsnym nie ma zbyt wielu IP… Ratowanie życia zwierząt, zapobieganie wycinaniu lasów deszczowych, nawet redukcja "bąków" metanowych nie ekscytuje inwestorów - te zmiany nie mogą przełożyć się na zysk.

Świętym Graalem jest zastąpienie spożywanego przez nas mięsa produktem zastrzeżonym, posiadającym IP na mięso. Coca-Coli i McDonald’s udało się hodować opatentowane produkty spożywcze w 2 najważniejszych firmach  na świecie pod względem kapitalizacji rynkowej, ale patent na 'mięso' niezwierzęce może całkowicie przyćmić ich osiągnięcia".

 

Bill Gates promuje pomysł konsumpcji 100% syntetycznej wołowiny w celu zwalczania zmiany klimatu. [7] Pomysł ten jest jednym z głównych założeń jego nowej książki, w której wyjaśnia, jak wyeliminować emisje gazów cieplarnianych. Pamiętaj, że tę książkę została napisał człowiek [8], który zbudował dom o powierzchni 6.131 m2 z garażem na 23 auta, kinem na 20 osób, i 24 łazienkami. Posiada 5 innych domów, hodowlę koni, 4 samoloty i "kolekcję" helikopterów.

 

Według jednego badania opisanego w Business Today, jego roczny ślad węglaowy to 7.493 tony metryczne węgla, głównie z jego samolotu. W artykule w Forbes z 22.03.2021, reporter pisze: [9]

"Niekoniecznie zgadzam się z Gatesem, i nienawidzę pomysłu by rządy decydowały co powinni jeść ich obywatele (co wydaje się sugerować Gates). Ale moim zadaniem jest pomóc wam robić pieniądze. I nie ma  żadnych wątpliwości co do tego, że można zarobić miliardy na technologii produkcji roślinnego mięsa".

Niestety, to może być ścieżka dla wielu w celu osiągnięcia bogactwa nad zdrowiem. Firma Beyond Meat już jest warta $12 mld [10], i przewiduje się iż podwoi ją do 2025. A jeszcze dziennikarz z Forbes zauważa, że przemysł mięsny to wierzchołek góry lodowej. Biologia syntetyczna wykorzystuje technologię zezwalającą naukowcom programować życie. To rekonfiguruje DNA, więc produkuje coś zupełnie nowego.

To jest technologia używana przez Beyond Meat do tworzenia "realistycznych" birgerów z udziałem soi. Zauważa też, że szczypawki Moderna i Pfizer wykonane są z syntetycznej nici kodu genetycznego, i dalej pisze: "Uważam, że z możliwym wyjątkiem sztucznej inteligencji (AI), biologia syntetyczna ma największy potencjał ze wszystkich przełomowych technologii do radykalnego przekształcenia naszego świata".

 

Kontrola dostaw żywności = kontrola ludności i krajów

 

W styczniu 2021, analiza dokonana przez The Land Report [11] odkryła, że Bill Gates jest właścicielem 247.105 ha ziemi w USA. To uczyniło go największym prywatnym  właścicielem gruntów ornych. [12] W wywiadzie dla MIT Technology Review, Gates powiedział: [13]

"Nie, nie sądzę, żeby 80 najbiedniejszych krajów jadło syntetyczne mięso. Uważam, że wszystkie bogate kraje powinny przejść na 100% syntetyczną wołowinę. Możesz przyzwyczaić się do różnicy w smaku, a twierdzi się, że z czasem sprawią, że będzie smakować jeszcze lepiej. W końcu ta zielona premia jest na tyle skromna, że można zmienić [zachowanie] ludzi lub użyć regulacji, aby całkowicie zmienić popyt".

To ostatnie zdanie jest najbardziej zrozumiałe kiedy rozważy się jak Gates i inni technokraci chcą kontrolować ludność poprzez zcentralizowaną produkcję i dystrybucję mięsa. Mówi: "zmienić [zachowanie] ludzi lub użyć regulacji, aby całkowicie zmienić popyt". W promowaniu białka z laboratorium nie chodzi o zrównoważony rozwój, a raczej o bogactwo i władzę.

 

Posługując się IP, giganty technologiczne oczekują zastępić żywe zwierzęta opatentowanymi alternatywami na bazie roślinnej i zwierzęcej, które będą skutecznie kontrolować dostawy żywności. I 247.105 ha ziemi Gatesa rozciągające się na Illinois, Louisiana, California, Iowa i prawie 12 innych stanów [14] wydają się być przeznaczone pod uprawę GMO kukurydzy i soi. [15] Inaczej mówiąc, on uprawia podstawowe rośliny potrzebne do (opartego na roślinach) fałszywego mięsa i przetwarzanej żywności. [16]

Alternatywy mięsa z laboratorium różnią się od wegetariańskich odpowiedników tym, że początkowo zaczynają się od kultur komórkowych żywych zwierząt. Mosa Meat hoduje mięso po pobraniu małej liczby komórek zwierząt gospodarskich, "które wracają prawie bez szwanku na swoje pola". [17]

 

Jak opisano w Popular Mechanics, Memphis Meats, w której Gates jest poważnym inwesto-rem, [18] usiłuje wszędzie gdzie możliwe uniknąć zwierząt. Zamiast tego wykorzystują komórki pobrane z biopsji zwierzęcych. [19]

Inaczej mówiąc, kiedy weterynarz zdecydował się dokonać biopsji na zwierzęciu by ustalić medyczny nieprawidłowy wzrost, Memphis Meat zbiera komórki, które zostałyby wyrzucone, i hoduje je jako laboratoryjne mięso. Częścią planu Wielki Reset jest zamiana tradycyjnej, zdrowej żywności uprawianej przez drobnych rolników na masowo produkowaną podrabianą żywność.

 

Celem jest kontrola całej dostawy żywności. Dlatego badacze i producenci przyglądają się też białkom w mleku wyprodukowanym z GMO Trichoderma reesei fungus do produkcji podobnego do białka z nabiału - kazeiny i serwatki. Popular Science przyznała bezzwierzęcemu białku serwatkowemu Perfect Day Wielką Nagrodę w kategorii inżynierii 100 największych innowacji roku 2020. [20]

The EAT Forum, założone z udziałem Wellcome Trust, opracowało Planetarną diętę zdrowia / Planetary Health Diet [21] do stosowania przez ludzkość na świecie. To pociąga za sobą zmniejszenie do 90% spożywanego mięsa i nabiału, i zastąpienie ich w większości produktami laboratoryjnymi, razem z płatkami śniadaniowymi i oliwą. Ich największa inicjatywa tnazywa się FReSH, jej celem jest przekształcenie systemu żywności dzięki współpracy z biotech i firmami fałszywego mięsa by zastąpić prawdziwą żywność wyprodukowanymi w laboratorium alternatywami. Inaczej mówiąc, kiedy giganty technologiczne zdobędą kontrolę mięsa, nabiału, płatków i olejów, one będą zarabiać na kontroli dostaw żywności.

Prywatne firmy kontrolujące dostawy żywności będą w końcu kontrolowały kraje i cała ludzkość. Biotech w końcu wypchnie rolników i hodowców i zagrozi bezpieczeństwu żywnościowemu. Innymi słowy, praca wykonywana w imię zrównoważonego rozwoju i ratowania planety, da większą kontrolę prywatnym korporacjom.

 

Groźny dla zdrowia kwas linolowy

 

Ważne jest by zrozumieć, że bez względu na to, czy pochodzi z roślin, czy z laboratorium, fałszywe mięso jest przetworzoną żywnością. Imitacja mięsa nie jest lepsza, ani nawet równa prawdziwemu mięsu. Żywność, która nie pochodzi bezpośrednio z ziemi, winorośli, krzewów, drzew, zbiorników wodnych czy zwierząt uważa się za przetworzoną.

 

Mięso laboratoryjne rozpoczyna się od próbki tkanki mięśniowej krowy. Kiedy dotrze do laboratorium, technicy pobierają komórki macierzyste z próbki, a następnie dramatycznie je rozmnażają. Komórki różnicują się na włókna, które tworzą tkankę mięśniową. Mosa Meat uważa, że jedna próbka tkanki mięśniowej może wyprodukować 80.000 quarter-pounders. [22]

 

Wzrost tkanek wewnątrz zwierzęcia następuje, gdy dopływ krwi dostarcza odpowiednich składników odżywczych, aby zapewnić zdrowy wzrost mięśni. Wymaga to żywienia zwierzęcia pełnowartościową i zrównoważoną dietą, z której organizm wydobywa niezbędne składniki odżywcze w odpowiedniej ilości do odżywiania komórek.

 

Organizm ludzki następnie zdobywa składniki odżywcze znajdujące się regeneracyjnie i biodynamicznie w mięsie z pastwisk. Ale, jak pokazała nauka w ciągu ostatnich 20 lat, hodowanie komórek na cukrze daje wzrost, ale nie daje zdrowia. Sama zdolność do uprawy mięsa hodowanego w laboratorium nie oznacza, że produkt końcowy będzie miał jakiekolwiek korzyści zdrowotne dla konsumenta.

 

Fałszywe mięso pochodzenia roślinnego zawiera nadmierne ilości omega-6 w formie kwasu linolowego (LA). Jest to jeden z najważniejszych czynników dysfunkcji metabolicznej. Moim zdaniem ta trucizna metaboliczna jest głównym czynnikiem w zwiększających się wskaźnikach przewlekłej choroby. LA prowadzi do ostrej dysfunkcji metabolicznej, zmniejszonych poziomów NAD+*, otyłości, insulino oporności i radykalnego zmniejszenia zdolności wytwarzania energii.

*Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD+), pochodna  wit. B3 (niacyna).

 

Inżynieria genetyczna stosowana do produkcji smaku i struktury prawdziwego mięsa nie odtwarza składu zdrowych kwasów tłuszczowych, gdyż podstawowym źródłem tłuszczu są oleje rzepakowy i słonecznikowy. [23,24] Olej słonecznikowy używany w obu: Impossible Burgers i Beyond Meats to 68% LA, [25] niezwykle duża ilość.

 

Jest to niebezpieczne, ponieważ LA jest podatny na utlenianie i powoduje produkty uboczne utleniania zwane OXLAMy (metabolity utleniające kwas linolowy). Te produkty uboczne niszczą twoje DNA, białka, mitochondria i błony komórkowe. Oznacza to, że fałszywe mięso nie spełnia wszystkich kryteriów zrównoważonego rozwoju i zdrowia.

 

Czy zastanawiasz się nad mięsem hodowanym z ludzkich komórek?

Choć mięso laboratoryjne i produkty mleczne mogą brzmieć jak science fiction, następny krok dla producentów żywności pochodzi prosto z dystopijnego filmu z 1973 “Soczysta zieleń / Soylent Green. [26] Akcja filmu toczy się w Nowym Jorku w 2022. W filmie ziemia jest tak przeludniona, że ludzie mieszkają na ulicach.

Na wyżywienie ludzie otrzymują porcje wody i Soylent Green, rzekomo wysokobiałkowy pokarm wyprodukowany z planktonu. W końcu z tego koszmaru futurystycznej fantazji dowiadujesz się o kontrolujących wielkich korporacjach, że ten wysokobiałkowy napój naprawdę produkuje się z ludzi.

 

Teraz, tylko miesiące od 2022, naukowcy pracują nad "mięsem" laboratoryjnym wyprodukowanym z komórek ludzkich pobranych z wewnętrznej ścianki policzków. [27,28] Ten makabryczny produkt pierwszy raz pokazał jako 'sztukę' naukowiec i założyciel firmy biotech Spiderwort. Tech Times napisał 22.11.2020, że: [29]

"Nowy zestaw posiłkowy DIY [zrób to sam], który można wykorzystać do hodowli steków wyprodukowanych głównie z ludzkich komórek londyńskie Design Museum niedawno nazwało 'projektem roku'.

Nazwany "Stek Ouroboros”, od okrągłego symbolu węża znanego z tego, że zjada się zaczynając od swego ogona. Ten hipotetyczny zestaw miał później zawierać wszystko, czego jedna osoba potrzebowałaby, by wykorzystać własne komórki do hodowli miniaturowych ludzkich steków mięsnych…"

 ...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin