Najlepsza kostka alpejska krok po kroku. Najlepsze ciasto tortowe. - YouTube.pdf

(33 KB) Pobierz
11.10.2021, 19:09
Najlepsza kostka alpejska krok po kroku. Najlepsze ciasto tortowe. - YouTube
Kostka alpejska to pyszne ciasto tortowe na kakaowym biszkopcie z kremem kajmakowym z bezami przełamane kwaśnymi powidłami
śliwkowymi.
Składniki:
4 jajka (224g)
1/2 szklanki cukru (80g)
4 łyżki mąki (60g)
2 łyżki kakao (20g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia (4g)
1 1/2 kostki masła (300g)
likier advocat (50g)
3/4 puszki masy krówkowej (350g)
bezy (80g)
śmietana 30% (600g)
1 łyżka cukru pudru (10g)
galaretka cytrynowa (1 op.)
sok z cytryny (150g)
powidła śliwkowe (280g)
rum (50g)
czekolada gorzka (20g)
POKAŻ MNIEJ
https://www.youtube.com/watch?v=MPenWxheSGY
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin