Śledzie w śmietanie - przepis • Kuchnia Lidla.pdf

(1809 KB) Pobierz
Przepis z: https://kuchnialidla.pl/qwc10350
Czas:
0:30
YouTube
999+
Poziom:
(łatwy)
Porcje:
4
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na
You Tube!
PRZYGOTUJ
moździerz
sitko
KROK 1: NAMACZAMY ŚLEDZIE
Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na
12 godzin. Odcedzamy na sitku i kroimy na mniejsze
kawałki.
Składniki
ŚLEDZIE
filety śledziowe – 300 g
mleko bez laktozy – 500 ml
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Papryczkę chili, szalotki, kolendrę drobno siekamy.
Mango kroimy w kostkę. Składniki mieszamy ze
śmietaną. Siekamy i dodajemy kmin rzymski, miód, sok
z limonki, orzeszki rozdrobnione w moździerzu.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Śledzie
podajemy z sosem.
SOS
papryczka chili – 1 szt.
szalotka – 2 szt.
kolendra – 2 łyżki
mango – 1 szt.
śmietana bez laktozy – 300 g
kmin rzymski – 1 łyżeczka
miód – 1 łyżeczka
sok z limonki – 2 łyżeczki
orzeszki ziemne – 1 garść
sól
pieprz
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze
zrównoważonych połowów z certyfikatem
MSC. www.msc.org/pl
SMACZNEGO!
Wpisz link w przeglądarkę: https://kuchnialidla.pl/qwc10350
lub zeskanuj qr kod aby zobaczyć przepis:
Zgłoś jeśli naruszono regulamin