Jajecznica po meksykańsku (1 porcja).rtf

(2364 KB) Pobierz

Jajecznica po meksykańsku (1 porcja)

 

 

PRODUKTY:

 

2 jajka

¼ białej cebuli

½ ostrej papryczki chilli, drobno posiekana

¼ pomidora, drobno posiekany

20 g (40 ml) tartego dowolnego sera żółtego

½ łyżki masła do smażenia

sól i pieprz

Wykonanie:

 

Drobno posiekaj białą cebulę, papryczki i pomidory. Smaż na maśle przez 3 minuty na średnim ogniu. Przygotuj jajka i wlej na patelnię. Smaż mieszając przez 2 minuty. Dodaj ser i przyprawy.

SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:

 

1 porcja:

 

Węglowodany: 3,8 g

Tłuszcz: 17,70 g

Białko: 20,00 g

kcal: 255

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin