tortilla placki
4 sztuki
czerwona fasola w puszce
300 gramów
cebula biała
2 sztuki
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr
1 łyżka
rodzynki
80 gramów
ser cheddar
50 gramów
olej roślinny
0.5 szklanki
Bulionetka wołowa Knorr
1 sztuka
Cebule pokrój w piórka i smaż na rozgrzanym oleju, aż nabiorą mocno rumianych kolorów.
Po tym czasie dodaj odsączoną z zalewy fasolę oraz pół szklanki wody.
Dodaj kumin oraz Bulionetkę wołową Knorr i całość duś około 5 minut.
Po tym czasie zmiksuj fasolkę na gęstą pastę. Po zmiksowaniu dodaj rodzynki i delikatnie wymieszaj.
Każdy placek tortilli przekrój na pół. Z powstałego półokrągłego placka zwiń rożek.
Do każdego rożka nałóż farsz z fasoli, posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 10 minut.
saytome