Tortilla z fasolą i rodzynkami.doc

(298 KB) Pobierz
Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem

Składniki

tortilla placki

4 sztuki

czerwona fasola w puszce

300 gramów

cebula biała

2 sztuki

Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

1 łyżka

rodzynki

80 gramów

ser cheddar

50 gramów

olej roślinny

0.5 szklanki

Bulionetka wołowa Knorr

1 sztuka


Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w piórka i smaż na rozgrzanym oleju, aż nabiorą mocno rumianych kolorów.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie dodaj odsączoną z zalewy fasolę oraz pół szklanki wody.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj kumin oraz Bulionetkę wołową Knorr i całość duś około 5 minut.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie zmiksuj fasolkę na gęstą pastę. Po zmiksowaniu dodaj rodzynki i delikatnie wymieszaj.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 4

Krok 5

Każdy placek tortilli przekrój na pół. Z powstałego półokrągłego placka zwiń rożek.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 5

Krok

6

Do każdego rożka nałóż farsz z fasoli, posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 10 minut.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 6

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin