Gęsina - Przepisy najlepszych szafów kuchni.pdf
(
4124 KB
)
Pobierz
Gęsina
na św. Marcina
Przepisy najlepszych szefów kuchni
Slow Food
Polska
WOJEWÓDZTWO
KUJAWSKO-POMORSKIE
Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej
ze środków Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Opracowanie:
Jacek Szklarek
Redakcja:
Magdalena Czaplicka
Korekta językowa:
Magdalena Czaplicka
Wszystkie prawa zastrzeżone
© 2010 Tosca Sp. z o.o.
www.slowfood.pl
Slow Food Polska
Łazy 115
32-048 Jerzmanowice
poczta@slowfood.pl
Fotografie wszystkich potraw oraz wszystkich Szefów Kuchni:
Tosca Sp. z o.o.
Fotografie gęsi:
Daniel Pach
Autorzy logotypu “Gęsina na św. Marcina”:
Jarosław Skowroński i Piotr Chruścicki
Opracowanie graficzne oraz skład:
Piotr Chruścicki – Tandem Studio
www.tandemstudio.com.pl
Druk i oprawa:
drukarniaAB.pl
ul. Sołtysowska 22A
31-589 Kraków
ISBN 978-83-931746-0-7
Spis treści
Gąski, gąski do domu
dr Jacek Szklarek, Prezes Slow Food Polska ...................................................7
Gęś Biała Kołudzka®
polski genotyp – markowy produkt
dr inż. Halina Bielińska
Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy
Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka ............................................................18
Przepisy najlepszych szefów kuchni...............................................................25
Bartosz Budnik – Romantyczna ............................................................26
Marcin Budynek – Kolumnowa .............................................................30
Adam Chrząstowski – Ancora...............................................................34
Urszula Czyżak – Piotrkowska 97 .........................................................38
Marcin Filipkiewicz – Copernicus ..........................................................42
Michał Grnyo – Dom Wigierski ..............................................................46
Arkadiusz Janczarek – Likus Concept Store .........................................50
Izabela Kujawa – Stara Apteka .............................................................54
Damian Lazar – Stara Piekarnia ............................................................58
Artur Moroz – Bulaj ...............................................................................62
Dariusz Opasek – Tapas Bar Cuatro Caminos.......................................66
Urszula Robaczyńska – Młyn ................................................................70
Michał Skrzypczak – Weranda ..............................................................74
Ryszard Warnke – Restauracja Ristorante Cristallo ...............................78
Agata Wojda – Opasły Tom...................................................................82
Krzysztof Żurek – Monopol ...................................................................86
Miejsce na Twoje przepisy na gęsinę..............................................................94
6
Plik z chomika:
Ceslaus
Inne pliki z tego folderu:
Encyklopedia Sztuki Kulinarnej - Pizze i tarty.pdf
(21216 KB)
Wielka Księga potraw wegetariańskich.pdf
(154847 KB)
103 Ciasta Siostry Anastazji.pdf
(20354 KB)
173 Specjały Siostry Anastazji.pdf
(23021 KB)
Najlepsze przepisy na knedle, naleśniki, pierogi.pdf
(46297 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 21.01.2024
26 lat KRP - Koncert ks. Stefana Ceberka
André Rieu
Audiobooki dla każdego
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin