wege energia full version.pdf

(60616 KB) Pobierz
SPIS TREŚCI
weGe
energia
ZieLony Starter
8
Moc i siła z roślin
12
Pozytywny trend wege
20
Dieta idealna — podstawy jedzenia
24
Komponowanie roślinnego jadłospisu dla sportowców
28
Niedobory u osób aktywnych na diecie wegańskiej
32
Ile białka potrzebujemy i skąd je brać?
36
Dobre kalorie z suszonych owoców
40
Wegańskie odżywki białkowe
44
Szybkie sposoby na wege energię
50
Motywacja, czyli biegać każdy może
54
Ćwicz serce i rozum
BaZa
58
60
62
64
66
68
70
72
74
76
78
80
82
84
86
88
90
Humus z warzywami — wersja podstawowa
Kanapki z pesto pietruszkowym i suszonymi pomidorami
Kotleciki à la falafele z ajwarem
Bakaliowe kulki raw
Masło orzechowe z karobem i syropem z agawy
Miso — odżywcza zupa
Tofucznica — idealny start z rana
Pasta bezjajeczna — idealna na kanapki
Kotleciki pietruszkowe
Ryż basmati z masłem orzechowym
Twarożek śniadaniowy z naturalnego tofu
Smoothie proteinowe po treningu
Tatar z suszonych pomidorów
Masło z orzechów włoskich, banana i awokado
Leczo z cukinii
Owocowe tofu à la serek homogenizowany
Masło z awokado i krwawnika
4
Kup książkę
Poleć książkę
92
94
96
Smażone tofu na kanapki
Proteinowa czekoladowa kasza manna
Twarożek z nerkowców z gruszką i orzechami włoskimi
wioSna
100
Fasolowe brownie z siemieniem lnianym i rodzynkami
102
Carpaccio z pomarańczy i banana z dżemem z dzikiego bzu
czarnego i fiołkami
104
Wytrawne gofry à la falafele z humusem
106
Wegańskie fishburgery z selera
108
Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem i z mniszkiem
110
Pieczone jabłka faszerowane ryżem i rodzynkami
112
Kasza jęczmienna z sezonowymi warzywami
114
Kotlety z batatów, siemienia lnianego i ze słonecznika
z pomidorową salsą
116
Makaron soba z pesto rzodkiewkowym, kremowym sosem
chili i pieczarkami
118
Mango lassi
120
Pancakes z sezonowymi owocami
122
Szybka pasta śniadaniowa z pieczarek i ze słonecznika
124
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
126
Pesto z podagrycznika i bazylii
128
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
130
Sałatka z pieczonych buraków i truskawek
132
Sałatka szpinakowo-ciecierzycowa z guacamole
i nasionami konopi
134
Sojowy schabowy na niedzielny obiad
136
Spaghetti z pesto i sosem serowym z ziemniaków
138
Ziemniaki faszerowane pesto pietruszkowym
Lato
142
144
146
148
150
Gryczotto na szpinaku z tofu
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
Gofry jaglane na słodko
Krem czekoladowy z orzechów i banana
Banan zapiekany z jabłkiem i masłem orzechowym
5
Kup książkę
Poleć książkę
SPIS TREŚCI
152
154
156
158
160
162
164
166
168
170
172
174
176
178
180
JESIEŃ
184
186
188
190
192
194
196
198
200
202
204
206
208
210
212
214
216
218
Panierowane kotlety z cukinii
Pizza z wegańskim serem z ziemniaków
Paluszki bezrybne — przekąska idealna
Soczewicowe brownie z lodami i bitą śmietaną
Smoothie lniane à la mango lassi
Pesto z rukoli i młodej pokrzywy
Placki cukiniowe z koperkiem
Tarta pomarańczowa na surowo z nadzieniem
orzechowo-gruszkowym
Kasza jaglana na słodko z żółtymi burakami
Ryżowe spring rollsy z awokado i ze szpinakiem
Smoothie konopne z cytrusami i miętą
Zupa miso — idealna dla dzieci
Trufle — idealna przekąska przed treningiem
Odżywcza zupa na siemieniu lnianym
Wędzone burgery sojowe w bułkach domowego wypieku
Budyń z siemienia lnianego i orzechów
Dahl „na winie”, czyli jakie białko się nawinie
Gryczotto ze szpinakiem i z tofu marynowanym w kiszonkach
Gulasz z czerwonej soczewicy
Kaszotto z pieczonymi burakami i sosem pomidorowym
Cukiniowe roladki z ogórkiem, pastą fasolową i rukolą
Makaron wstążki z wędzonym tofu i sałatą
Pasta fasolowa curry z pieczoną marchewką
Wegańskie naleśniki z dżemem i miętą
Pieczone warzywa z wegańskim majonezem
Pikantne masło orzechowe z ciastem francuskim
Prozdrowotna kombucha
Pomidorowa z ryżem
Pasztet z czerwonej soczewicy do smarowania
Spaghetti z cukinii — wegańskie danie na surowo
Tarta z kaszy jaglanej z jabłkami
Wegańska fasolka po bretońsku
Sałatka owocowa — pełna dobrej energii
6
Kup książkę
Poleć książkę
220
222
ZiMa
226
228
230
232
234
236
238
240
242
244
246
248
250
252
254
256
258
260
262
264
Wrapy z czym tylko chcesz
Rösti z duszonymi warzywami
Wegańskie bezy
Ciasteczka owsiano-sezamowe
Cukiniowe roladki z pastą fasolową
Białkowy budyń jaglany z owocami
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
Pieczone jabłka z czekoladowym budyniem jaglanym
Kalafiorowa po hindusku
Krem czekoladowy — jak oryginalny!
Curry z soczewicy, ciecierzycy i sezonowych warzyw
Makaron z grochu z pesto pietruszkowym
Burgery kukurydziane z kurkumą
Masło z mango, imbiru i migdałów
Bakaliowe serca energetyczne
Pasztet z soczewicy i ciecierzycy
Ryż kurkumowy z awokado
Sałatka ze szpinaku i z kaszy gryczanej z gruszką i tofu
marynowanym w kiszonkach
Selerybki — idealne danie bezrybne
Klasyczny smalec z fasoli
Szakszuka z falafelami
Zimowa zupa bakaliowo-piernikowa
PODZIĘKOWANIA
266
Zielone ukłony
7
Kup książkę
Poleć książkę
Zgłoś jeśli naruszono regulamin