Sałatka jajeczna (2 porcje).rtf

(1443 KB) Pobierz

Sałatka jajeczna (2 porcje)

 

PRODUKTY:

 

6 jajek

2 łyżeczki soku z cytryny

1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku

Sól, pieprz

3 łyżki majonezu

1 awokado

6 plastrów boczku, do serwowania

 

WYKONANIE:

 

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę. Przełóż do miski.

Awokado obierz i usuń pestkę, pokrój w kostkę i dodaj do jajek.

W osobnej miseczce wymieszaj majonez z sokiem z cytryny i szczypiorkiem.  Sosem polej jajka z awokado i delikatnie wymieszaj.

Boczek podsmaż na patelni do chrupkości, podawaj z sałatką.

 

SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:

 

1 porcja

 

Węglowodany: 7,5 g

Tłuszcz: 61,00 g

Białko: 26,00 g

kcal: 675

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin