Gofry Serowe (4 szt.).rtf

(2530 KB) Pobierz

Gofry Serowe (4 szt.)

 

PRODUKTY:

 

2 jajka

2 łyżki śmietanki 30%

1 łyżka łuski babki jajowatej

150 g sera żółtego

Sól, pieprz, zioła prowansalskie

WYKONANIE:

 

Włącz gofrownicę i delikatnie posmaruj smalcem lub masłem klarowanym by gofry nie przywierały.

Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce i dopraw według uznania. Serową masę wykładaj na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Miecz kilka minut aż gofry uzyskają złotawy kolor. Gofry świetnie nadają się jako alternatywa dla chleba. Można z nich zrobić pyszne kanapki

SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:

 

1 sztuka:

 

Węglowodany: 1,45 g

Tłuszcz: 12,80 g

Białko: 13,85 g

kcal: 177

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin