Deser Keto – Mus czekoladowy (6 porcji).rtf

(542 KB) Pobierz

Deser Keto – Mus czekoladowy (6 porcji)

 

PRODUKTY:

 

150 g czekolady gorzkiej 80%

250 g mascarpone

1 łyżka masła orzechowego

100 ml śmietanki 36%

1 łyżeczka masła

1 łyżeczka kakao

1 łyżeczka oleju kokosowego

 

Czekoladę, masło i olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu. Dodaj  kakao, dobrze wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.

Śmietankę ubij na sztywno

Gdy czekolada będzie chłodna, dodaj  mascarpone, masło orzechowe i połącz wszystkie składniki mikserem.

Następnie dodaj ubitą śmietankę i mieszaj jeszcze chwilę.

Masę podziel na 6 porcji. Możesz użyć małych słoiczków lub dowolnych foremek.

Wstaw do lodówki na około godzinę.

 

SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:

 

1 porcja:

 

Węglowodany: 7,40 g

Tłuszcz: 34,30 g

Białko: 6,10 g

kcal: 363,30

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin