Czarna babka - 1 palma - 2 szklanki cukru - 1/2 szklanki wody - 3 łyżki kakao Wszystkie składniki rozpucić w garnku na wolnym ogniu i uważać żeby się nie gotowało, bo odlana częć na polewę nie będzie miała glazury. Odlać na polewę 1/3 szklanki na polewę (mozna, ale nie trzeba, ponieważ polewa moze być inna). Jak ostygnie ( żeby było szybko ja wstawiam garnek do zimnej wody i kilka razy wymieniam wodę, aby szybciej ostygło) dodajemy: - 4 jajka - 2 szklanki mški - 3 łyzeczki proszku do pieczenia Rozmšcić wszystko dokładnie widelcem (nie miksować) i wlać do formy posmarowanej margarynš i posypanej mškš. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Ja jak piekę to ciasto na weekend to wylewam na zwykłš blachę i chyba jest lepsze jak w formie na babkę. Dzisiaj tez jš chyba upiekę. SMACZNEGO!!!
spit5