Czarna babka do jedzenia.txt

(0 KB) Pobierz
Czarna babka
 
- 1 palma
- 2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki wody
- 3 łyżki kakao
Wszystkie składniki rozpucić w garnku na wolnym ogniu i uważać żeby się nie gotowało, bo odlana częć na polewę nie będzie miała glazury.
Odlać na polewę 1/3 szklanki na polewę (mozna, ale nie trzeba, ponieważ polewa moze być inna).
Jak ostygnie ( żeby było szybko ja wstawiam garnek do zimnej wody i kilka razy wymieniam wodę, aby szybciej ostygło) dodajemy:
 - 4 jajka 
 - 2 szklanki mški
 - 3 łyzeczki proszku do pieczenia
 
Rozmšcić wszystko dokładnie widelcem (nie miksować) i wlać do formy posmarowanej margarynš i posypanej mškš.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
 
Ja jak piekę to ciasto na weekend to wylewam na zwykłš blachę i chyba jest lepsze jak w formie na babkę.
Dzisiaj tez jš chyba upiekę.
 
SMACZNEGO!!!
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin