Dla: 4 osób Czas przygotowania: 20 min. Składniki: 2 awokado 1 łyżka stołowa kaparów 1 cebula 2 pomidory 3 łyżki białego sera 1 cytryna sól, pieprz Jak to zrobić: 1. Przekrój awokado na pół i usuń pestkę. 2. Delikatnie, nie uszkadzając skórki wyjmij łyżką miąższ. 3. Skrop skórki awokado sokiem z cytryny, żeby nie sczerniały, i włóż je do lodówki w hermetycznym pudełku. 4. Obierz i posiekaj drobno cebulę. 5. Sparz pomidory i usuń z nich skórę, pesteczki i drobno pokrój. 6. Tak samo rozdrobnij miąższ awokado. 7. Włóż biały ser do miseczki, dodaj sok z połowy cytryny, miąższ pomidorów i awokado, kapary i pokrojoną cebulę. 8. Posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i delikatnie wymieszaj. 9. Przechowuj w lodówce. Tuż przed podaniem włoż nadzienie do skórek po awokado. Bon appetit!
spit5