Mini Caprese nadziewane pomidorki.odt

(35 KB) Pobierz

Mini caprese – pomysł na przekąski na imprezę – Gotujmy zdrowo – mniej soli

 

Caprese cieszy oko bez względu na wszystko, kontrast czerwieni pomidora, białej mozzarelli i zielonej bazylii zawsze kojarzy się ze słonecznym latem, a smak oliwy przywołuje wspomnienia z pobytu we Włoszech.

Tym razem w nowej, miniaturowej odsłonie, idealnej na jeden kęs.

 

Składniki:

      1 opakowanie pomidorków koktajlowych

      1 opakowanie kulek mini mozzarelli

      bazylia (jak dobrze, że rośnie na balkonie :) )

      oliwa

      ocet balsamiczny

      świeżo mielony pieprz

 

Sposób przygotowania:

1.   Pomidorki umyj, osusz i zetnij górę. Małą łyżeczką wydrąż miąższ.

2.   Kulki mozzarelli przekrój na pół.

3.   Do pomidorków włóż po listku bazylii, wlej po kropli octu balsamicznego.

4.   Włóż połówki kulek mozzarelli i posyp świeżo zmielonym pieprzem.

5.   Całość skrop oliwą.

Pomysł podpatrzony w internecie i zaadaptowany w kilka chwil ;) Idealna przekąska na imprezę.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin