Sałatka warstwowa z tuńczykiem.odt

(16 KB) Pobierz

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

 

 

 

Składniki: (8 porcji)

 

                     majonez 3 łyzki

                     jogurt naturalny  3 łyzki

                     musztarda  1 łyzeczka

                     jajko na twardo   5 szt

                     groszek konserwowy   1 puszka

                     tuńczyk w sosie własnym   1 puszka

                     ser żółty starty   200g

                     kukurydza konserwowa    1 puszka

                     cebula ze szczypiorkiem    1 szt

                     natka pietruszki posiekana   2 łyzki

                     sól

                     pieprz

 

 

 

Przygotowanie:

1.  Przygotuj sos: Majonez dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.

2.  Białka jajek oddziel od żółtek.

3.  Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

4.  Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsącz z zalewy.

5.  Posiekaj w całości cebulę ze szczypiorkiem.

6.  W przezroczystej misce układaj kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki.

7.  Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin