sernik śmietankowy.odt

(14 KB) Pobierz

SERNIK ŚMIETANKOWY

Składniki:

                     1 kg zmielonego sera

                     2 budynie śmietankowe bez cukru (2×40 g)

                     5 jajek

                     1 szklanka cukru

                     300 ml śmietanki 30%

Dodatkowo:

                     ok. 15-20 herbatników

                     Forma o wymiarach 30×25 cm

Wykonanie:
Wszystkie składniki na sernik powinny być w temp. pokojowej (oprócz śmietanki 30%). Ser, budyń, jajka i cukier dałam do misy i zmiksowałam. Śmietankę ubiłam, dodałam do masy i wymieszałam szpatułką. Tak przygotowaną masę wylałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i herbatnikami. Piekłam w temp. 180 stopni przez ok. 60 min. (góra-dół; bez termoobiegu).

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin