Pishinger Anny Starmach(2).doc

(25 KB) Pobierz
Pishinger Anny Starmach

Pishinger Anny Starmach

 

SKŁADNIKI:

·         300 g cukru

·         120 g gorzkiego kakao

·         50 g wiórków kokosowych

·         2 kostki masła

·         5 żółtek

·         10 andrutów

·         2 łyżki koniaku

PRZYGOTOWANIE:

·  Cukier wsyp do rondelka i dodaj odrobinę wody (tak, aby jedynie przykryła cukier), zagotuj.

·  Stopniowo dodawaj masło, czekaj aż się rozpuści, ściągnij garnek z ognia i lekko ostudź.

·  Do rondelka z cukrem i z masłem dodawaj pojedynczo żółtka, cały czas mieszając.

·  Do jednolitej masy dodaj kakao i odrobinę koniaku – masa gotowa!

·  Andrut posmaruj masą, przełóż andrutem, posmaruj masą i tak do ostatniego wolnego andruta.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin