Bistro 07-08-2011.pdf

(25913 KB) Pobierz
,
'
Młode
rzgel
Claudia
t&!J\ti(Qił!!jif
.•
już
w
prenumeracie!
otrzymujesz
12
wydań
wcenie
1O
dostarczymy„Claudię"bezpośrednio
doT
wojego
domu
lJRObA
PRZEBÓJ
GWIAZD·
JASNE
KOŃCE
+
3
WłOSóWt
MAKIJAŻE
owocow~
ZAPRENUMERUJ
JUŻ DZIŚ
1. Telefonicznie:
22 3ffJ 3777
2. e-mailem:
bok@guj.pl
3.
przelewem:
dokonując
płatności
na
rachunekPekao
SA 84
1240 6003 11110000 4939 9026
4.
SMS-em:
nanumer
71001,
koszt SMS-a 1
netto
(1
brutto);
przykładowa
treść
SMS-a:
PREN.CL.JANKOWALSKI, ul Polna
7
07-002
Warszawa
,23
5,
--
--
---
TYLKO 15 MINUT
04
Wakacyjne
śniadanie
08
Agaty Wojdy przepisy
na
łódkę
30
MINUT
12
Zieleń
szaleje
na talerzu
16
Dania bez gotowania
22
Owoce morza
szybko
i smacznie
45 MINUT
26
Kolacja na
c
i
epło,
do wyboru:
mięsa,
ryby, makarony!
GOŚCIE IDĄ
32
Jak smakuje
DESERY
św
iat?
*
·
(JJistl'O
{O
lltrlUtl'/ht:
czr-sto
rtaroiJzy
/oh11/:4,
Aor!lÓti1a9U
rr.rl1u11v{9i:
42
Czere
śnie
46
Plażowe
bez umiaru
koktajle
Óart1
iha11J1frr11/. \fiz1oa
Joclwrlzi
orl1·01ttA•J.r(yo
SKLEP
48
Rzeczy
NA ZAPAS
o/.ry/.11
Jijy.fll'O
/ "
(syMo).
J.tó('yt11
piękne
i do rzeczy
tu rlzietut(·t11tt.Sf!1111
ll)/t'A11
.f&,(fl:,,
l'Oft1/rw
a(!l·r10A1·aci-
-M~i!ll'()tl(i/'<?!lflll1t1J.·
50
Mrozimy
co
się
da:
owoce, warzywa, grzyby
J'vt11a1.rhich helt1e1·d1v.
'lflllo.ry111
r..&r11vu(lr1
/zysv11t'
-
i
.ryMo
/
BISTRO
o
....
m
n
)>
ADRES
REDAKCJI:
REDAKTOR
NACZELNA
ul.
Marynarska
1
5,
02
_674
Warszawa,
tel.
22
360 3649 ,
fax.
22 360
39 86
Jolanta
Orłowska
ZAST~PCARED.NACZELNEJ
www.kobieta.pl
Agnieszka Niedzielak-Kowalska
SEKRETARKA:
Ewd
Zdwddtkd
PRODUKCJA&PREPRESS
QUALITY
www.guj. pł
DYSTRYBUCJA
I
OBSŁUGA
KLIENTA
PREZES
Jerzy Janczak
(dyr.)
DYREKTOR PIONU
FINANSOWO-OPERACYJNEGO
Magdalena Malicka
WYDAWCA
Renata
Chodorowska
DYREKTOR
ARTYSTYCZNY
Iwona
Kobryń-Gałązka
PROJEKT
I
ŁAMAN
IE
Marek
Szpunar (dyr.),
Piotr
Walęd zik
DRUK:
RR
Donnelley
Europe
Sp.
z o.o.
Agnieszka
Doleżych
DYREKTOR PROMOCJI I WYDAWNICZY
Tomasz
Kostecki
Redakcja nie
zwraca
niezamówionych
tekstów, zastrzega prawo
dokonywania
skrótów
i
nie
odpowiada
za
treść
zamieszczonych
ogłoszeń
i anonsów. Wydawca
miesięcznika
NAJ Magazyn
ostrzega
P.
T.
Sprzedawców.
że
sprzedaż
aktualnych
i
archiwalnych
numerów
pisma
po
innej
cenie
niż
wydrukowana na
okładce
jest
działa­
niem
na
szkodę
Wydawcy
i
skutkuje
odpowiedzialnością sądową.
Urszula
Wilk
MARKETING
Katarzyna
Trzeszczkowska
REDAKTOR
PROWADZĄCY
Anna
Nalikowska
SEKRETARZ
REDAKCJI
Gff
G+J Gruner+Jahr
Polska
Sp. z o.o.
&
Co.
Spółka
Komandytowa,
ul. Marynarska 15,
02-674
Warszawa
Elwira
Antolak, Agnieszka
Jakóbowska
REKLAMA
Elżbieta Hołubka
(dyr.
biura
reklamy
G+J). Ewa
Pietrzykowska (p.o. dyr.
reklamy NAJ Magazynu, Bistro.
Mojego
Gotowania),
zespół:
Justyna
Cytryń5ka
URODA
Magdalena Groszewska
(dyr.)
MULTIMEDIA
Marcin
Kozioł
(dyr.)
Aldona Wisniewska,
Małgorzata
Posnik,
Magdalena
Olszewska
FOTOEDYCJA
Ewa
Ciszewska
BISTRO,
LI
PIEC/SIERPI
2011
WSZYSTKIE
PRZEPISY
MIN
~T
'
~-
15
~,~
.....
12
kiełbasek
frankfurterek
50 dag bobu
4 dymki
2
płaty
marynowanej czerwonej papryki
4
strąki podłużnej
marynowanej zielonej papryki
3
łyżki
oliwy
2
łyżki
octu winnego
sól+ pieprz
kilka listków
mięty
5 dag twardego koziego sera
gotujemy
w wodzie. W tym
czasie
przygotowujemy bób. Ugotowany, obrany
i osolony
wkładamy
do
miski.
Dodajemy
posiekaną
dymkę,
pokrojoną
w
kawałki
czerwoną paprykę
i zielone
strąki
w
całości.
Mieszamy
oliwę
z octem, dodajemy sól,
pieprz,
posiekaną
miętę.
Łączymy
z
bobem.
Posypujemy rozdrobnionym koz
im
serkiem.
Podajemy
z
frankfurterkami
i
chlebem.
~
Kiełbask
i
TOSTY
Z KURKAMI I
ZIOŁAMI
(i]ruza;:jUtpr':Zark
caffwwicit{ /a~
_
50 dag
świeżych małych
kurek
4
łyżki masła
po kilka
łodyżek
szczypiorku
i natki
pietruszki
sól +
biały
pieprz
8 kromek pieczywa tostowego
20 dag sera gruyere
lekko
płuczemy,
osuszamy.
Podsmażamy
na
maśle.
Dodajemy
posiekany
szczypiorek
i
natkę
pietruszki. Przyprawiamy
solą
i
białym
pieprzem.
Układamy
grzyby
na
kromkach pieczywa
tostowego,
przykrywamy
startym serem
i zapiekamy,
ser
się
rozpuści.
~
Grzyby czyścimy,
ZUPA „MLECZNA'' Z BRZOSKWINIAMI
llLI
Zf/Tl,,(}f,{
O
rA~
/
J
!'T{ki'1f~ 0-tuif~ zoFJLam~S-O-bW
40 dag
dojrzałych brzoskwiń
plus jeszcze
kilka do dekoracji
300 ml
białego
wina
6
łyżek
cukru
aromat waniliowy
150
ml
słodkiej śmietanki
500 ml
maślanki
garść płatków migdałowych
do dekoracji
BISTRO,
LIPIEC/ SIERPIEN 2011
Zgłoś jeśli naruszono regulamin