TECHNIK ROLNIK, TECHNIK AGROBIZNESU, ROLNIK (R.03 - Prowadzenie produkcji rolniczej) - Egzamin Praktyczny Czerwiec 2016 zad. nr.8.pdf

(105 KB) Pobierz
Plik pobrany ze strony
www.EgzaminZawodowy.info
Arkusz zawiera informacje prawnie
chronione do momentu rozpocz cia egzaminu
Uk ad graficzny © CKE 2016
Powodzenia!
* w przypadku braku numeru PESEL – seria i numer paszportu lub innego dokumentu potwierdzaj cego to samo
Plik pobrany ze strony
www.EgzaminZawodowy.info
Plik pobrany ze strony
www.EgzaminZawodowy.info
Rozpoznawanie pasz tre ciwych.
Ocena organoleptyczna pasz.
Schematem zadawania pasz
Podzia dawki pokarmowej na odpasy.
Uwaga!
Wa enie i zadawanie pasz wykonaj w obecno ci egzaminatora. Gotowo
przez podniesienie r ki.
do wykonania tych czynno ci zg o
Strona 2 z 3
Plik pobrany ze strony
www.EgzaminZawodowy.info
Plik pobrany ze strony
www.EgzaminZawodowy.info
Barwa:
kolor oliwkowy, ciemnozielony, brunatny, jasno ó ty, itp.; ruta: kolor matowy, b yszcz cy, w a ciwy dla ruty
z ziarna np. yta, pszenicy, itp.
Zapach:
przyjemny, wie ego chleba, st ch y, nieprzyjemny, sple nia y, swoisty, itp.
Struktura:
rozpoznawalne cz ci ro lin, mazista, ro liny zgni e; ruta: jednorodna, sypka, mazista równomiernie
rozdrobniona, za drobno zmielona (m czysta), itp.
Zanieczyszczenia:
liczne, brak zanieczyszcze , czysta, zapiaszczenie, inne - poda rozpoznane.
„nadaje si do skarmiania” - wpisz
TAK;
„nie nadaje si do skarmiania” - wpisz
NIE.
ruty wymieszaj i podaj krowie w formie mieszanki tre ciwej.
Strona 3 z 3
Plik pobrany ze strony
www.EgzaminZawodowy.info
Zgłoś jeśli naruszono regulamin