Mrożenie grzybów.pdf
(
556 KB
)
Pobierz
Mrożenie
Podziel się
iStock.com
24
4
Powszechny dostęp do zamrażarek sprawił, że coraz więcej osób mrozi
grzyby.
Po wyjęciu z
zamrażarki smakują one dokładnie tak, jak świeże. Mrozimy prawie wszystkie grzyby.
Jedynie rydze i gąski nie nadają się do tego – robią się gorzkie i niesmaczne. Borowiki,
kozaki i podgrzybki przed mrożeniem tylko czyścimy delikatnie pędzelkiem lub miękką
szczoteczką, aby nie nabrały wody. Inaczej zamrażamy kurki: te grzyby trzeba przed
włożeniem do zamrażarki zblanszować przez chwilę we wrzątku, inaczej robią się gorzkie.
Grzyby trzymamy w specjalnych woreczkach spożywczych lub w pojemnikach.
Plik z chomika:
chesschempion
Inne pliki z tego folderu:
Grzybki w marynacie – domowe sposby na zachowanie smaku grzybów na zimę _ mój jest ten kawałek podłogi.pdf
(4198 KB)
Grzyby--ryby zbiór najlepszych przepisów przyrzadznaia, marynowania, konserwowania oraz suszenia grzybów i ryb (1917).djvu
(1864 KB)
Borowiki marynowane.pdf
(113 KB)
Grzyby - Przepisy kulinarne.pdf
(106 KB)
Grzyby marynowane III.pdf
(644 KB)
Inne foldery tego chomika:
- mecze - ▉ MUNDIAL 2018 CHOMIKUJ [ MECZE ] PL
--- filmy ▉ NOWOSCI FILMOWE LEKTOR NAPISY PL
--- filmy WARTO OBEJZEC ▉ NOWOSCI FILMOWE LEKTOR NAPISY PL
-- ---- ---- Young Fatties
- 💦 𝐅𝐈𝐋𝐌𝐘- 𝐋𝐄𝐊𝐓𝐎𝐑 II 𝐏𝐋
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin