Ogórki kiszone I.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
Ogórki kiszone
Składniki:
Sposób wykonania:
Trzeba wybrać jędrne i świeże ogórki, umyć czysto i posolić na noc, rano każdy osuszyć
serwetą, owinąć w liść od winogron lub też przesypać tylko liśćmi i koprem, ułożyć w
sądek, zalać zimną wodą, przycisnąć denkiem, wynieść do zimnej spiżarni. Chcąc mieć
ogórki w 24 godzin ukiszone, poukładać je w słój lub garnek, nalać letnią wodą, do której
wlać 1/4 części białego żytniego barszczu, kawałek razowego chleba, postawić w
ciepłym miejscu, a będą we 24 godziny gotowe. Przepis ze starej książki kucharskiej z
1897 r.
Plik z chomika:
MAXXDATA
Inne pliki z tego folderu:
Buraczki mamy.pdf
(29 KB)
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Bakłażany w oleju.pdf
(38 KB)
Baleron.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Desery
Dodatki do dań
Grzyby
Jaja i mleko
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin