Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(
28 KB
)
Pobierz
Żeberka wędzone (stary oryginalny przepis)
Składniki:
5 kg żeberek 500 g soli 20 g przypraw korzennych
Sposób wykonania:
Żeberka pociąć na kawałki. Zmieszać sól z miałko zmielonymi korzeniami (pieprz, ziele
angielskie, liście laurowe) i mieszaniną tą dobrze natrzeć żeberka. Włożyć je następnie
do oczyszczonego i osolonego żołądka wieprzowego. Żołądek zaszyć, posolić z
wierzchu i zostawić na 5 dni. Następnie zawiesić żołądek w przewiewnym miejscu, aby
obsechł, i wędzić 4 dni w zimnym dymie.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka duszone w kapuście, polędwiczki glazurowane.doc
(24 KB)
Żeberka duszone w pachnącym sosie.doc
(94 KB)
Żeberka duszone z cebulą.doc
(6 KB)
Żeberka na ostro.doc
(5 KB)
Żeberka na sposób wschodni.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
BIGOSY
BLINY
BURGERY
CEPELINY
DANIA JARSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin