Makaron w sosie serowym.rtf

(6 KB) Pobierz
Makaron w sosie serowym

Makaron w sosie serowym

 

Składniki na 5 porcji:

30 dag makaronu (łazanki, wstążki)

mięso z 3-4 łw ryby

3 łki masła

łka mąki

szklanka wywaru z łososia

szklanka startego żółtego sera

szklanka śmietany

sok z cytryny

l

pieprz, cukier

2-3 krople sosu worcester

 

W rondelku rozpuść dwie łki masła i mieszając dodaj do niego mą. Uzyskaną w ten sposób białą zasmaż, rozprowadź wywarem i podgrzewaj, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje.

 

Śmieta dokładnie połącz z solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny, sosem worcester i startym serem. Całość wlej do sosu i podgrzewaj (nie gotuj!), ciągle mieszając. Do sosu włóż pokrojone na kawałki mięso.

 

Ugotowany w osolonym wrzątku i odcedzony makaron wyłóż na głęboki półmisek, wymieszaj z pozostałym masłem, a następnie - polej go aromatycznym, smakowitym sosem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin