Gołąbki z nadzieniem drobiowym.pdf
(
65 KB
)
Pobierz
Gołąbki z nadzieniem drobiowym
Składniki
Główka kapusty włoskiej, 50 dag mielonego mięsa z indyka, jajo,
łyżka kaszy manny, 2-3 łyżki posiekanych ziaren dyni, vegeta, 2
łyżki smalcu lub margaryny, 2-3 łyżki sosu sojowego, pieprz
Sposób przyrządzania
Z kapusty wykroić głąb, zdjąć wierzchnie liście, główkę umyć i
włożyć na kilka minut do wrzącej wody. Następnie osączyć na
sicie, a gdy wystygnie, delikatnie oddzielić wszystkie liście. Mięso
wymieszać z kaszą manną, jajem, pestkami dyni. Przyprawić do smaku sosem sojowym,
vegetą i pieprzem. Na liście kapusty nałożyć farsz i zwinąć gołąbki. Ułożyć ciasno w
żaroodpornym naczyniu wyścielonym pozostałymi (środkowymi) liśćmi kapusty. Obłożyć
wiórkami smalcu lub margaryny, podlać niewielką ilością wody wymieszanej z łyżką sosu
sojowego. Przykryć naczynie, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż gołąbki
będą dostatecznie miękkie. Podawać z ziemniakami piure. 100 g - 115 kcal.
Plik z chomika:
rysioo4
Inne pliki z tego folderu:
Gołąbki wiosenne inne niż wszystkie.doc
(80 KB)
Gołąbki z mięsem i kuskusem.pdf
(34 KB)
Gołąbki nadziewane kaszą gryczaną i bryndzą.jpg
(2058 KB)
Gołąbki w meksykańskim sosie.jpg
(139 KB)
Tradycyjne gołąbki mojej Mamy.pdf
(136 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Balerony(1)
Boczki
Boczki(1)
CHLEB
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin