Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(
28 KB
)
Pobierz
Żeberka wędzone (stary oryginalny przepis)
Składniki:
5 kg żeberek 500 g soli 20 g przypraw korzennych
Sposób wykonania:
Żeberka pociąć na kawałki. Zmieszać sól z miałko zmielonymi korzeniami (pieprz, ziele
angielskie, liście laurowe) i mieszaniną tą dobrze natrzeć żeberka. Włożyć je następnie
do oczyszczonego i osolonego żołądka wieprzowego. Żołądek zaszyć, posolić z
wierzchu i zostawić na 5 dni. Następnie zawiesić żołądek w przewiewnym miejscu, aby
obsechł, i wędzić 4 dni w zimnym dymie.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
Jak peklować mięso.docx
(18 KB)
Udka smażone w majonezie i ketchupie.jpg
(115 KB)
Kotlety schabowe inaczej.doc
(416 KB)
Sznycel wiedeński.doc
(398 KB)
Smażone piersi z kurczaka.doc
(221 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin